Google heeft onlangs een nieuw éénletterig domein gekocht. Het gaat om www.g.co, een domeinnaam uit Colombia. Voor Colombia zijn de .co domeinen gouden handel geworden gezien diverse internetgrootmachten de relatief korte domeinen voor forse bedragen opkopen. Zo heeft Google waarschijnlijk 1.5 miljoen voor de naam betaald.

Zo heeft Amazon al A.co gekocht en sleepte Twitter het adres t.co naar binnen. Hoewel de besparing in tikwerk op traditionele computers niet echt interessant is, zal Google dit nieuwe bedrijf met name voor mobiele gebruikers inzetten zodat die sneller naar de Google diensten kunnen navigeren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.