Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Google’s Picasa en Blogger Verliezen hun Naam!?

Volgens een anonieme bron bij de website Mashable, zal Google op niet al te lange termijn afstand doen van de merken Picasa en Blogger. Met de introductie van het nieuwe sociale netwerk Google+, aan het einde van deze maand, wil je zoekgigant de namen van haar diensten zoveel mogelijk gaan harmoniseren.

Hoewel de meeste mensen denken dat Google bijna alle diensten zelf bouwt, gaat dat enkel op voor de zoekdiensten die het bedrijf aanbied. Andere diensten zijn voornamelijk opgekochte bedrijven die onder de Google naam verder werken. Een aantal van dat soort bedrijven waren innovatief, maar redelijk klein waardoor Google de naamsverandering vrijwel meteen heeft ingezet. Denk daarbij aan FeedBurder dat nu Google Feeds is, Jotspot dat we nu kennen als Google Sites en GrandCentral dat nu Google Voice is.

Blogger en PicasaWeb waren bij aankoop al zo groot en bekend, dat Google die namen in de lucht heeft gehouden. Nu Google+ eraan komt en Google+ naar verwachting zal integreren met Blogger en PicasaWeb, is het niet meer dan logisch dat Google van de gelegenheid gebruik maakt om deze diensten te hernoemen naar Google Blogs en Google Photos. YouTube lijkt voorlopig nog onaangetast. Mogelijk omdat Google niet alleen de site, maar ook alle apps op alle hardwareplatformen aan moet passen. Een flinke klus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.