Gaat RIM Splitsen!?

RIM (of Research in Motion) kennen we allemaal van haar BlackBerry toestellen en natuurlijk de nieuwe PlayBook. De laatste maanden gaat het, mede door de populariteit van de iPhone, zeer slecht met het bedrijf. Waar bedrijven eerst voor de veiligheid van het RIM netwerk kozen, kiezen ze nu voor het gebruiksgemak van iOS. Tijd voor actie aldus analisten.

Als het aan de analisten ligt, wordt het tijd om RIM te splitsen in een bedrijf dat zich met veilige mobiele netwerken bezig houdt en een bedrijf dat telefoons en tablets maakt.

De netwerktak van RIM zou dan niet alleen geld verdienen aan de BlackBerry telefoons, maar ook aan veilige Android en misschien zelfs Windows Phone of iOS toestellen (je weet maar nooit hoe het balletje rolt). De andere tak kan zich dan concentreren op het bouwen van telefoons die de concurrentie met Apple aan moeten gaan. Een BlackBerry telefoon die draait op Android zou daardoor tot de mogelijkheden behoren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram