Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

iPad AppWeek: iPad Basics

Je hebt een iPad gekocht, misschien wel als vervanging voor een PC, laptop of netbook. In tegenstelling tot wat je dan gewend bent, is de iPad meer een entertainment apparaat en gebruik je over het algemeen apps in plaats van websites. Vandaag dan ook een lijst met de belangrijkste app voor de beginnend iPad gebruiker.

Sociale Netwerken; Hyves, Twitter, Facebook en de rest

Sociale netwerken worden steeds belangrijker. Nu kan je inloggen op de site van Hyves of Facebook, maar het wordt een stuk makkelijker als je de juiste apps installeert. Van de grote netwerken is Facebook de enige die nog steeds geen eigen app in de App Store heeft staan. Gelukkig is er wel een alternatief voor handen. De Friendly App. De ontwikkelaar vraagt hier wel een vergoeding van €0,79 voor. Hyves en Twitter hebben wel een eigen app gelanceerd. Voor de zwaardere Twittergebruikers i het ook mogelijk om Tweetdeck te installeren. Inmiddels heeft Twitter het bedrijf achter Tweetdeck gekocht, maar zal beide apps in de App Store houden. Wil je op de hoogte blijven van de laatste advertenties, denk dan ook eens aan de marktkraam app van Marktplaats.nl.

Communicatie; Skype en MSN

Voor de fans van videochats heeft Apple Facetime bedacht. Helaas werkt Facetime enkel op de iPad 2 en ben je beperkt tot iPad 2, iPhone en Mac gebruikers. Een alternatief is Skype, maar dan moet je wel de iPhone versie installeren en dat is gewoon niet handig. Voor MSN bestaat nog geen officiële app,maar een goed alternatief is het gratis IM+.

Nieuws Lezen

Nieuws lezen doe je natuurlijk met de gratis app van Nu.nl, maar het is ook mogelijk om de Telegraaf, Volkskrant, of het Financieel Dagblad te lezen. Meer van het tech nieuws? Probeer dan eens de app van TechFish.

Printen

Printen is een groot probleem voor iPad bezitters. Je bent eigenlijk overgeleverd aan printers met ondersteuning voor AirPrint van Apple. Dit zijn een aantal van de nieuwere HP’s. Canon, Lexmark en HP hebben inmiddels ook apps uitgebracht om via oudere printers te printen. Helaas is de ondersteuning nog erg beperkt. Er zijn ook apps die je via een PC of Mac laten printen. Het nadeel is wel dat je de PC of Mac dan aan moet laten staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.