Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

E3 Meer Details Wii U

Als je ons LiveBlog hebt gelezen mag het duidelijk zijn. Nintendo heeft het weer geflikt. Geen indrukwekkend verhaal over bits en bytes, maar gewoon weer een machine die op een unieke manier met de hardware om gaat. De Wii U is geboren, maar wat weten we nu?

De Controller

Allereerst zit de innovatie niet in het kastje dat je onder de TV zet, maar in de Wii U controller. Met zijn 6.2 inch scherm komt de controller dichterbij de GameBoy dan ooit tevoren, en dat voegt qua creativiteit enorm veel mogelijkheden toe.

De controller bevat gyro sensoren, twee analoge sticks, een webcam, speakers en een groot resistief touch-screen. Door te kiezen voor een resistief touch-screen, kiest Nintendo de goedkoopste hardware, maar ze komen er mee weg omdat niemand het op dit moment beter kan doen. Microsoft en Sony zijn beiden al in de laatste stadia van de ontwerpen van hun nieuwe consoles en zullen daar geen drastische veranderingen meer in doorvoeren.

Daarnaast wordt de nieuwe controller door al die technieken een flink stuk duurder om te produceren en aan te schaffen. De kans dat andere bedrijven met goedkopere alternatieven op de markt gaan komen zal gering zijn. Bij de huidige Wii zijn er enorm veel mogelijkheden om controllers van andere merken aan te schaffen.

De Wii U

Nintendo heeft natuurlijk niet alleen aan de controller gesleuteld. Waar de hardware van de Wii tijdens de lancering qua prestaties gelijkwaardig was aan dat van de oude Xbox, lijkt het erop dat de Wii U net zo krachtig is als de Playstation 3. Natuurlijk moeten we dit nog bevestigd krijgen.

Zoals je mag verwachten van de Wii U is de machine niet alleen in staat om mooie graphics neer te zetten, maar doet de Wii U dat ook nog eens op 1080p via HDMI. Het is wederom mogelijk om de interne opslagruimte van de console uit te breiden met SD kaarten. Verder beschikt de console over een aantal USB aansluitingen.

Backward Compatible

De Wii U is vrijwel 100% backward compatible met de Wii. Met andere woorden, je kan je huidige WiiMotes, je huidige games en zelfs het balance board blijven gebruiken. Ook de Wii games zijn op de Wii U te spelen. Of Nintendo nog ondersteuning zal bieden voor GameCube games betwijfel ik.

De console zal naar verwachting in de zomer van 2012 op de markt komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.