Review: Calisto 830 met PA50

Eerder bespraken we al de Jabra Speak 410, een speakerphone speciaal voor Microsoft Lync en Skype gebruikers. Waar de 410 een simpele maar extreem goed uitgevoerde speakerphone is die met name laptopgebruikers aan zal spreken, richt concurrent Plantronics zich met een zeer stijlvolle alles-in-één oplossing op de desktop gebruiker.

De Calisto serie bestaat uit twee verschillende modellen met een verschillende configuratie waarbij het met name gaat om de meegeleverde, draadloze PA50 microfoon en een aansluiting voor de vaste lijn. We hebben de verschillende opties in onderstaande tabel staan.

Calisto 820 Calisto 825 Calisto 830 Calisto 835
Vaste lijn X X
Mobiele lijn X X X X
Skype/Lync X X X X
PA50 X X X
Prijs €179 €249 €199 €269

Uitrusting

Wij ontvingen van Plantronics de Calisto 835. Het 835 pakket bestaat uit een Calisto 830 met de PA50 (Lepal) draadloze microfoon. Daarnaast ontvang je een adapter, een telefoonsnoer en een USB-kabel om de Calisto met Microsoft Lync te verbinden. Skype zou ook moeten werken, alleen zonder ondersteuning voor alle toetsen. Daarvoro komt later dit jaar een andere versie van de Calisto.

Uiterlijk

De Calisto is een prachtig vormgegeven apparaat. Een strak zakelijk uiterlijk met een chroomrand die iets weg heeft van de eerste iPhones. Ook het uiterlijk van de PS50 microfoon sluit perfect aan. De indeling van het toetsenbord is simpel, maar logisch.

Installatie

Wanneer ik de Calisto 830 op het stroom aansluit, krijg ik meteen het installatiemenu op het scherm. Na de keuze voor welke taal (helaas geen Nederlands) vraagt hij of ik mijn Xperia Play met het toestel wil verbinden. Uiteraard gaat dit met hetzelfde gemak als ieder ander bluetooth apparaat. Bij de volgende stop krijg ik de mogelijkheid om de optionele PA50 te verbinden. Simpelweg op Yes drukken is voldoende en daarna is het klaar.

Skypen

Nu beschikken wij hier niet over Microsoft Lync, dus testen wij de Calisto met Skype. Hierbij valt het op dat niet alleen het geluid voor mij als beller perfect is, maar ook de ontvangers van mijn gesprekken vertelden me dat de verbinding erg goed is. Zolang ik achter mijn bureau zit, heb ik de PA50 niet eens nodig.

Mobiel Bellen

Ook het mobiel bellen verloopt zonder problemen. De geluidskwaliteit en zeker de standaard microfoon werken perfect. Het draaien van nummers, starten en stoppen van gesprekken kan allemaal via de Calisto, maar daar gebruik je in de praktijk de mobiele telefoon voor.

Vaste Lijn

De kwaliteit van de vaste lijn is ook dik in orde, maar hier mis ik toch een beetje een telefoonboek dat ik kan synchroniseren met de PC. Het is wel mogelijk om nummers op de Calisto op te slaan en onderzoek heeft weliswaar aangetoond dat het hebben van 9 nummers op een toestel voldoende is voor 80% van de gesprekken, maar toch...

Vieze Vingers

Het prachtige strakke uiterlijk van de Calisto brengt ook meteen een groot nadeel met zich mee. Het glanzende oppervlak aan de bovenkant zit in no-time onder de vieze vingers. Omdat het één groot resistief touch-screen is, druk je met een poetsdoek allerlei knoppen onbedoeld in. Wil je hem schoonmaken, moet je de Calisto dus echt van het stroom halen. Een toetsblokkering zou hier ideaal geweest zijn.

Conclusie

We kennen Plantronics als een merk dat prioriteit geeft aan geluidskwaliteit. Dat zit ook met de Calisto weer goed. Daarnaast is het ontwerp van de Calisto gewoon mooi voor op het bureau. Het is alleen jammer dat het wegpoetsen van vieze vingers niet zo heel gemakkelijk gaat, maar verder is het een aanrader voor de thuiswerker.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Perfecte speaker
  • Super Microfoon
  • Strak design

THE BAD

  • Snel vieze vingerafdrukken
Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram