Review: Jabra Speak 410

Na alle headsets van Jabra bekijken we vandaag eens een ander product van het bedrijf en wel de Speak 410 Voip Speakerphone. Hoewel de Speak 410 eigenlijk op de zakelijke markt gericht is, is het een zeer interessante gadget voor Skype gebruikers.

Uiterlijk

De Speak 410 is zeer strak vormgegeven. De speaker zelf bevat een gematteerd plastic rooster met daarin diverse multi-color LED's verwerkt. De glimmende rand bevat alle knoppen. De onderste helft van de Speak 410 biedt ruimte om de USB kabel op te rollen en om een bedrade headset aan te sluiten.

Uitrusting

Het doosje van de Jabra Speak bevat naast handleidingen en andere informatie ook een CD met de drivers en een reisetui. Dit laatste zal laptopgebruikers zeer aanspreken omdat je de Speak zo netjes mee kan nemen. De uitrusting is wat ons betreft dik in orde.

Bediening

De Speak bevat meer knoppen dan de gemiddelde Jabra gadget die we hier hebben getest, maar dat maakt kennelijk niet uit want ook in het ontwerp van de Speak vormen gebruiksgemak en logica de spil in het ontwerp.

In het rooster van de speaker zit een cirkel van LED's verwerkt. Wanneer je het volume aanpast, kan je via deze LED's het volume aflezen. Wanneer je een gesprek aanneemt of ophangt, kleuren een deel van de LED's groen of rood. Ook bevat de Speak een mute knop zodat je met iemand kan overleggen zonder dat de andere partij dit kan horen.

Gesprekskwaliteit

De verpakking van de Speak 410 weet ons te vertellen dat het apparaat geoptimaliseerd is voor Microsoft Lync; een soort van Voip serversysteem van Microsoft. Uiteraard is onze organisatie te klein om over dergelijke software te beschikken, dus wij gebruiken 'good old' Skype.

We hebben in de test zowel met de testlijn van Skype zelf als een aantal internationale gesprekken met de Speak 410 gevoerd. In alle gesprekken waren niet alleen wij goed te verstaan, maar ook de andere partij was in een aantal gevallen beter te verstaan via de Speak van via de standaard speakers in onze testlaptop.

Conclusie

Met de Speak 410 laat Jabra zien dat het veel meer kan dan alleen headsets en carkits bouwen. Sterker nog, Jabra laat zien dat het over ieder product erg goed nadenkt vanuit de kant van de gebruiker. Toch is er één element dat Jabra wellicht over het hoofd heeft gezien. De USB kabel is namelijk vrij kort. Ideaal voor laptopgebruikers, maar wanneer je een computer onder het bureau hebt staan zal je niet ver komen.

Zoals gezegd is de Speak 410 momenteel een zakelijke oplossing, maar we weten nu al dat de Speak 410 binnenkort ook op de consumentenmarkt zal verschijnen. Zit je veel achter Skype, dan is dit wat ons betreft een must-have.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Makkelijk mee te nemen
  • Strak ontwerp
  • Zeer goed geluid
  • Zeer goede microfoon
  • Handig tasje

THE BAD

  • Er valt niks op aan te merken
Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram