Nieuwe Telefoons en Diensten van BlackBerry

We spraken al eerder vandaag over de nieuwe Facebook app voor het Playbook van Blackberry, maar er is meer nieuws. Veel meer zelfs. Zo kondigde RIM vandaag de nieuwe Blackberry Bold 9900 en 9930 smartphones aan die beiden van touchscreen en BlackBerry 7 OS voorzien zijn. Daarnaast heeft ook RIM een eigen videochat oplossing ala Facetime in de pijplijn zitten. Ga er maar even voor zitten.

Blackberry Bold 9900 en 9930

De nieuwe Blackberry Bold telefoons beschikken over het bekende BlackBerry qwerty keyboard en een touchscreen zoals we dat al eerder bij de BlackBerry Torch zagen. Het touchscreen is in staat maximaal 60 frames per seconde neer te zetten. Iets dat RIM benadrukt voor de gamedevelopers. De telefoons worden uitgerust met 1.2 Ghz processors en ondersteunen de nieuwe 4G/HSPA+ netwerken. Om de telefoons op mobiel betalen voor te bereiden heeft RIM ook een NFC chip in de telefoon geïntegreerd.

Video Chat App

Rim introduceerde ook een nieuwe video chat app voor de BlackBerry Tablet. Net als FaceTime van Apple is het mogelijk real-time video en audiogesprekken te voeren over een Wi-Fi verbinding. Opvallend genoeg lijkt de dienst niet met de BlackBerry telefoons te werken. Wat ons betreft een teken dat deze dienst niet heel snel aan populariteit zal winnen.

BlackBerry Balance voor Werk en Privé

Omdat steeds meer mensen hun telefoon zowel zakelijk als privé gebruiken heeft RIM BlackBerry Balance ontwikkeld. Dit systeem moet de veiligheid van het zakelijk gebruik garanderen terwijl het ook de betrouwbaarheid van privé gegevens moet bewaken. BlackBerry Balance is onderdeel van het nieuwe Blackberry OS 7.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

One comment on “Nieuwe Telefoons en Diensten van BlackBerry”

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram