Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Geen Filmverhuur op Geroote Androids

Zeker wanneer je een smartphone met een groot scherm hebt, is het heerlijk om films te kunnen huren. Voor eigenaren van Android smartphones in Amerika lanceerde Google onlangs de optie om films via Android Market te huren. Nu blijkt echter dat deze optie beperkt is tot toestellen waar de gebruiker geen root toegang heeft.

Amerikanen met een geroot toestel krijgen dan ook error 49 op hun scherm wanneer ze een film bestellen omdat de licentie van de film niet kan worden geïnstalleerd. Dat Google de licentie niet verstrekt heeft echter niet met problemen met de toestellen te maken, maar met de voorwaarde waaronder het toegestaan is om films op Android toestellen weer te geven. Een toestel met root toegang kan namelijk ook gebruikt worden om de films verder te verspreiden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.