Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Eerste Details Ice Cream Sandwich (Android)

Gisteren heeft Google tijdens het Google I/O congres in San Francisco haar Ice Cream Sandwich onthuld en dat is de nieuwe versie van het Android besturingssysteem. Het belangrijkste aan Android 3.1 is dat het tablet en smartphone weer bij elkaar moet brengen zodat beide platforms op dezelfde firmware gaan draaien. Vergelijkbaar met iOS dus.

Google investeerde flink in de gebruiksvriendelijke interface van Android 3.0 en wil deze interface nu naar de smartphones brengen. Natuurlijk zal dit allemaal open source blijven waardoor het systeem voor iedereen toegankelijk blijft. Onderdeel van het nieuwe OS is head tracking. De camera zal het gezicht en gezichtsuitdrukkingen gebruiken voor bijvoorbeeld de beveiliging van de apparaten.

Google kondigde ook aan dat Motorola Xoom eigenaren zo snel mogelijk verzie 3.1 van Android krijgen. Ter demonstratie van de nieuwe functies van de Xoom in Android 3.1 speelde men een spelletje op de Xoom met gebruik van de Xbox 360 controller.

Ice Cream Sandwich wordt rond de kerst verwacht en zal geïntroduceerd worden met een nieuw Nexus toestel. Deze zal ook over NFC beschikken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.