Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Mortal Kombat (Xbox 360 / PS3)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Mortal Kombat is Terug!
  • Waanzinnig strakke gameplay
  • Waanzinnige graphics

THE BAD

  • Geen!

Afgelopen weekend was het zo ver. De klassieker der vechtgames, Mortal Kombat, viel in de bus en wat doe je dan met dat lekkere weer? Juist, knokken! De game komt donderdag uit voor de Playstation 3 en de Xbox 360. Inderdaad, Warner Bros lanceert de game niet op de Nintendo Wii. Dat zal alles met het bloedvergieten te maken hebben!

Wacht even… Warner Bros!?

Vroegâh… was het Midway die bekend stond om de Mortal Kombat releases. Helaas was Mortal Kombat ook de enige hit van de uitgever die afgelopen jaar enorm hard failliet wist te gaan. Warner Bros kocht één van de studios en doopte deze om tot NetherRealm. Dit was de studio van Ed Boon, de bedenker van Mortal Kombat en ook de eigenaar van het merk.

Gameplay

Qua gameplay is het goed te merken dat Mortal Kombat nog steeds door dezelfde studio wordt reproduceert. De snelheid van de game ligt weer hoog en de mix van geweld met enige morbide humor voelt weer als vanouds. Toch zijn er wel een aantal aanpassingen te bespeuren.

Zo heeft de studio naast de gebruikelijke Fatalities (minimaal 2 per karakter) ook X-Ray Moves toegevoegd. Wanneer je deze uitvoert schakelt de game in een soort van X-Ray stand waardoor je kan zien wat de move met het skelet van de speler doet. Over gore gesproken 😉

De game bevat diverse modus, waaronder story mode. De verhaallijn is ongeveer 8 uur lang. Wij zitten nu op de helft dus hebben nog even te gaan. De verhaallijn loopt dwars door die van de eerste drie Mortal Kombat games heen en wanneer je deze uitspeelt unlock je twee nieuwe speelbare karakters.

Een leuke variant op de story mode is overigens de Challenge Tower. Deze toren bevat 300 uitdagingen. De meesten daarvan zijn natuurlijk gevechten, maar hij bevat ook diverse minigames. Als we de studio mogen geloven is dit in 10 uur uit te spelen… verder zit de game nog vol met verborgen gevechten en andere extra’s.

Graphics

Grafisch zit de game ijzersterk in elkaar. Het geheel is 3D, maar voelt zoals de eerste Mortal Kombat games deden. Een leuk detail is dat de schade die je lichamelijk oploopt gedurende het gevecht zichtbaar blijft. Ook wanneer je een fatality o.i.d. Uitvoert. Verder zijn de X-Ray moves buitengewoon gewelddadig. De minimale leeftijd op de doos zegt 18 jaar en wij kunnen daar alleen maar mee instemmen :-).

Conclusie

Met Mortal Kombat blaast Warner Bros een klassieker niet alleen nieuw leven in, maar zet een wereldsucces voort zoals het hoort. Er is op niks beknibbelt. Mortal Kombat is opnieuw heer en meester in het genre.

Playstation 3 Bonus

leuk om te weten wanneer je Mortal Kombat op de Playstation 3 gaat spelen; je kan ook als Kratos uit God of War vechten.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.