Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Adobe Premiere Elements 9

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Alles-in-een pakket
  • Goede prijs
  • Overzichtelijke interface
  • Volledige HD ondersteuning

THE BAD

  • Soms wat sloom
  • Mist ondersteuning voor Vimeo

Vandaag bekijken we Adobe’s Premiere Elements 9. Net als Corel’s VideoStudio Pro X3 is Premiere Elements vooral gericht op de beginnende videobewerker. De Elements versie is dan ook een instapversie in vergelijking tot het volledige Adobe Premiere pakket. Wij bekijken de Engelse versie.

Interface

De interface van Adobe Premiere Elements is zeer helder ingericht. Linksboven beschik je over een preview venster en rechtsboven zit de workflow. Onderaan het scherm kan je kiezen voor een tijdslijn of een storyboard weergave. Tijdens het project kan je hiertussen blijven schakelen.

Workflow

De workflow van Premiere Elements is in vier onderdelen opgesplitst. De eerste tab is ‘Organize’ en geeft alle filmpjes en foto’s weer die je binnen jouw project kan gebruiken.

Via de Edit tab kan je zowel audio/videoeffecten op het project toepassen als het aanmaken van titels, plaatsen van overgangen en als je niet zo heel creatief bent, het toepassen van thema’s. Alles werkt met drag & drop.

Kies je ervoor om een DVD of Blu-Ray disc te branden, dan helpt de tab Disc Menus je opweg. Adobe heeft een aantal menustijlen ontworpen die je zelf toe kan passen. De standaard keuze is wat beperkt maar heeft toch voor ieder project wel wat te bieden.

Ook het delen van video’s is in Premiere Elements heel belangrijk. Via de tab Share is het mogelijk om bijvoorbeeld video’s direct klaar te maken en te uploaden naar YouTube of om de video te verkleinen voor gebruik op een telefoon of mediaspeler.

Verbeteringen

Ten opzichte van Premiere Elements 8 heeft Adobe aardig wat verbeteringen doorgevoerd. Met name bij het importeren van videobestanden is Elements 9 een plezier om mee te werken. Flip camera’s, DSLR’s, Premiere Elements lijkt vrijwel alles te ondersteunen.

Conclusie

Adobe Premiere Elements 9 is een zeer toegankelijk pakket voor de beginnende videobewerker. Tijdens onze testmontages ging het pakket prima met de beschikbare bronnen om waaronder onze quad core AMD processor. Waar Adobe zeker wat meer tijd in had mogen steken was echter het online publiceren van de filmpjes. Ondersteuning voor alleen YouTube is een beperking gezien de toenemende populariteit van diensten als Vimeo.

Beschikbaarheid

Adobe Premiere Elements is los of in een pakket samen met Photoshop Elements te koop. In de bundel met Photoshop Elements krijg je ook Elements Organizer waarmee je al je mediabestanden kan ordenen. Het pakket is er zowel voor Mac als PC gebruikers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.