Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Intratuin Lanceert ook een App (iOS)

De temperaturen stijgen en dus is het tijd om met zijn allen de tuin weer in te duiken. Nu lijkt Intratuin te snappen dat een groot deel van gadgetminnend Nederland geen groene vingers heeft. De Albert Heijn onder de groenverkopers is dus met een handige app op de proppen gekomen die bomvol tuintips zit.

Naast een behoorlijke hoeveelheid tips, bevat de app ook een tuinkalender waarin je precies kan zien wat je deze maand nog allemaal moet doen. Zie je iets interessants in de app, dan kan je dat meteen aan je boodschappenlijstje toevoegen. Om op de hoogte te blijven van de laatste aanbiedingen is het mogelijk om de laatste folder de checken. Tot slot kan de app ook de dichtstbijzijnde Intratuin voor je opzoeken.

Toch slaat Intratuin wat ons betreft de plank een klein beetje mis met deze app. Inderdaad, we kunnen niet anders dan een beetje kritisch zijn. De app moet namelijk alle informatie live van het internet plukken. iPod gebruikers die in hun tuin (of onderweg) geen WiFi netwerk hebben, kunnen dus zeer weinig met deze app. Zelfs de adressen van de vestigingen zijn niet lokaal opgeslagen terwijl dat data is waar amper veranderingen in voorkomen.

Op onze test iPod, die met WiFi verbonden is en dus een snelle verbinding heeft, kan het maar zo 30 seconde duren voor we op een volgende pagina komen. Erg jammer. Een andere misser is de folder. Dit is gewoon een serie ingescande plaatjes. Het is dus niet mogelijk om een product uit de folder aan het boodschappenlijstje toe te voegen.

Gelukkig heeft Intratuin ons inmiddels wel laten weten dat het om een eerste release gaat en dat het bedrijf de app zeker door zal ontwikkelen. Wij hopen dan ook dat ze onze kritieken te harte nemen en de app sterk verbeteren.

De informatie die je via de app binnen kan trekken, is zeer interessant. Het gebrek aan concurrentie lijkt echter tot resultaat te hebben dat de ontwikkelaar (appnormal) zich er wat makkelijk van af heeft gemaakt. Er is ook geen iPad of Android versie. Wij hadden er meer van verwacht.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.