Aardbeving Japan Legt Fabrieken Stil

De aardbeving die vanmorgen (Nederlandse tijd) in Japan heeft plaatsgevonden heeft ook zijn inslag op de gadget industrie. Verschillende fabrikanten hebben uit voorzorg of door ontstane schade besloten om hun fabrieken tijdelijk stil te leggen.

Sony heeft zes van haar fabrieken stilgelegd en haar personeel (voor even) naar huis of in ieder geval een veilige plek gestuurd. Ook Toshiba heeft haar fabrieken stilgelegd en meld dat het bedrijf in één van haar fabrieken schade heeft opgelopen. Sharp en Seiko Epson onderzoeken mogelijke schades maar hebben nog niks gemeld.

Ook autofabrikanten hebben last van de aardbeving en daaropvolgende tsunami. Zo liggen ook de fabrieken van Nissan en Toyota stil. De operators in Japan melden dat diverse zendmasten niet meer werken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.