Arjan Olsder
Arjan Olsder

8K uitzendingen een feit in Japan

Het zal geen geheim zijn dat Japan nog steeds ver voor ligt op Europa en zelfs de VS als het om TV technologie gaat. Hoewel we inmiddels al wel 8K TV’s kunnen kopen, zijn ze in Japan al met een 8T TV zender begonnen.

De Japanse zender NHK is de eerste die live gaat met 8K programma’s. De eerste film in 8K die ze gaan uitzenden is 2001: A Space Odyssey. Het gaat daarbij om een speciale rescan van de film. Dat wil zeggen dat de originele negatieven van de film opnieuw zijn gescand, maar dan met een scanner die het beeld op minimaal 9K vastlegt. Deze film is afkomstig van Warner Bros.

Ondertussen wachten we hier in Europa nog op het meanstream worden van 4K uitzendingen. Mogelijk gaan we hier een enorme sprong in zien op het moment dat Ziggo haar analoge zenders afsluit. Dan komt er een enorme capaciteit vrij op de kabel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.