Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Google Kondigt de Nexus S Aan

De geruchten gingen al een tijdje, maar Google heeft nu officieel de Nexus S aangekondigd. Google communiceerde eerder al dat het bedrijf niet langer telefoons op de markt zou brengen, maar die houding lijkt alweer te zijn veranderd.

De Nexus S zal net als de Nexus One het paradepaardje onder de Android telefoons zijn en volledige ondersteuning van Google krijgen. De Nexus S is onder anderen voorzien van een NFC chip (van het Nederlandse NXP) voor contactloze betalingen en een 1Ghz processor. De hardware heeft ook nog een andere opvallende verrassing. Het scherm van de Nexus-S is namelijk bolvormig (nouja, hol). De telefoon zal vanaf 20 December in Engeland verkrijgbaar zijn. De reclame van Google bevat overigens wat leuke verwijzingen naar Nederland, dus check de onderstaande filmpjes.

“Android’s openheid heeft een zeer goed platform gecreëerd voor versnelde innovaties,” zegt Eric Chu, Mobile Platforms Program Manager van Google.“Wij zijn altijd op zoek naar creatieve manieren om de toepassingen van mobiele apparaten te verbeteren en uit te breiden. Met NXP’s inbreng biedt de introductie van NFC in Android een uitgelezen kans voor ontwikkelaars, service providers en toestelproducenten om nieuwe services te leveren. Gebruikers krijgen hierdoor de mogelijkheid om op interactieve manieren met elkaar en de fysieke wereld te communiceren die eerder niet mogelijk waren.”

“Hoewel Android pas twee jaar oud is, suggereren marktanalisten reeds dat het besturingssysteem in 2014 het op een na grootste mobiele platform zal vormen. Google’s gebruik van de technologie zal voor de markt als een katalysator werken bij de verdere toepassing van NFC, zowel wat toestellen betreft als op applicatieniveau,” aldus Ruediger Stroh, executive vice president en general manager van de identification business van NXP Semiconductors. “Open source-ontwikkelomgevingen zullen de grenzen van innovatie oprekken en aan de basis staan van revolutionaire nieuwe diensten en applicaties voor mobiele apparatuur.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.