Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Jabra Rhythm

Vandaag bekijken we de Jabra Active Rhythm headset. Het is de tweede uit een serie van drie nieuwe bedrade headsets van Jabra en als we de verpakking mogen geloven dé headset voor muziekliefhebbers.

De Oortjes

In tegenstelling tot de eerder beoordeelde Jabra Active, is de Rhythm een in-ear koptelefoon. Bij de oortjes zitten drie verschillende eargels om deze zo comfortabel passend mogelijk te maken. De maatvoering is hierbij gelijk aan de vele andere in-ear modellen die we al bekeken hebben en dat is opzicht prima. Toch valt het ons op dat wanneer we de kleinste eargels plaatsen, het randje van de oordopjes beter te zien en te voelen is. Dat is niet altijd even comfortabel.

Uiterlijk

Jabra heeft niet voor het traditionele Y ontwerp gekozen, maar voor een draadontwerp waarbij de draad achter het hoofd langs loopt. Dit is naar ons idee erg comfortabel en geniet ook zeker de voorkeur. De oortjes hebben een niet al te opvallend chroomlaagje en de microfoon valt niet of nauwelijks op bij het dragen.

De Test

Ook de Jabra Rhythm testte wij op de iPod Touch met het nummer (Chelley – Took the Night Alvaro Remix). Hier laat de Rhythm duidelijk zien waarvoor hij gemaakt is. Wat een heerlijk geluid komt eruit. De bas klinkt perfect helder, zelfs op vol volume. Dit is waar de Jabra Active op nat ging. Het schakelen tussen tracks met de knop op de microfoon verloopt ook prima. Wanneer we de Rhythm op onze Omnia 7 aansluiten, zijn we ook zeer te spreken over het geluid. Ook het FM ontvangst is erg zuiver.

Vergelijking Jabra Active Jabra Rhythm Jabra Chill
Bereik 17Hz-22Khz 18Hz-21Khz 19Hz-20Khz
Volumeknop Analoog
Verloopplug X X X
Clip X X X
Adviesprijs €49,99 €34,99 €24,99
Extra’s Tasje

Conclusie

Hoewel de koptelefoon bij het gebruik van de kleinste eargel bij het inbrengen niet echt comfortabel zit, zijn we enorm onder de indruk van het geluid dat uit deze oordopjes komt. De toevoeging van het simpele clipje is ook zeer welkom. Voor muziekliefhebbers is dit zeker één van de beste opties die op dit moment beschikbaar is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.