Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Dane-Elec Music Sport Aquae

Toen wij hem enkele maanden geleden aankondigden, waren we er enorm enthousiast over, de Dane-Elec Music Sport Aquae. De Aquae is één van de weinige MP3 spelers die ook geschikt is om mee te zwemmen. We waren dan ook enorm blij toen de Aquae enkele weken geleden in de brievenbus lag.

Uiterlijk

De Music Sport Aquae is een relatief kleine speler die nog geen 10 CM lang en 2,3 CM breed is. De behuizing is van verschillende soorten rubber om deze waterdicht te maken. Aan de achterkant vinden we een riemclip die we 360 graden kunnen draaien.

Accessoires

De Music Sport Aquae wordt geleverd met twee koptelefoontjes. Één waterdicht in-ear model met beugels en een setje standaard oordopjes. Voor het in-ear model levert Dane Elec verschillende eargels zodat je deze op maat kan maken. Tot slot bevat de Music Sport Aquae een USB kabel die via de koptelefoon aansluiting moet worden aangesloten. De handleiding van de Aquae staat op het apparaat zelf.

Bediening

De Music Sport Aquae beschikt over vier knoppen die bijna allemaal meerdere functies bevatten. De play/pause knop doet bijvoorbeeld ook dienst als power knop (drie seconde ingedrukt houden). Met de volume knoppen kan je ook tracks overslaan. De vierde knop is de reset knop en lijkt er te zitten mocht de Music Sport Aquae vastlopen (wat tijdens onze tests overigens nog niet heeft plaatsgevonden).

De Test

Inmiddels zijn we een aantal keer met de Music Sport Aquae te water gegaan in een zwembad. Daar kwamen we meteen al een probleem tegen. We zwemmen zonder duikbril en de kabel van de waterdichte koptelefoon is slechts 25 CM lang. Die komt dus nooit in de buurt van de zwembroek (hoewel dat voor een bikini natuurlijk geen probleem was geweest). We lieten de Music Sport Aquae dus maar meedobberen.

De in-ear oordopjes zitten prima tijdens het zwemmen en zitten stevig genoeg waardoor ze tijdens het zwemmen niet verloren worden. Het geluid dat eruit komt is prima voor in een zwembad. Een mooie bas en toch heldere hoge tonen. Op vol volume merken we weinig vervorming. De standaard oortelefoontjes die er ook bij zitten, klinken echter blikkerig en vervormen op vol volume. We hadden niet verwacht dat Dane-Elec deze zou meeleveren en misschien was dat ook een betere keus geweest.

Conclusie

De Music Sport Aquae is een MP3 speler met een specifiek doel; gebruik tijdens het zwemmen. Voor dat doel is hij zeker een aanbeveling waard. Buiten het zwembad kan de Music Sport Aquae gewoon niet concurreren met andere spelers van dezelfde prijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.