Kensington ClickSafe, een ‘Ander’ Laptop Slot

Ze zijn veilig, maar toch ook lastig. Inderdaad, we hebben het over laptop sloten. Nu hebben de meeste laptop sloten niet echt een ‘gadget waarde’, maar de nieuwe ClickSafe van Kensington ziet er toch wel heel interessant uit. Sterker nog, het bedrijf hoopt dat het op slot zetten van laptops met dit slot een stuk makkelijker zal worden.

Het verschil met de oudere Kensington (en sloten van andere merken) is dat je in dit geval een soort van plug aan de laptop vastzet. Hier klik je letterlijk het slot aan vast. Om het slot te openen, gebruik je net als bij de meeste van dit soort sloten een sleutel. Is dit een verbetering van de productiviteit? Misschien wel, misschien niet. Het scheelt in ieder geval wat gepruts om het slot vast te zetten.

De Kensington ClickSafe zal voor €69 in de winkel komen te liggen. Voor €89 verkoopt het bedrijf een systeem waarbij twee sloten aan één kabel vastgezet kunnen worden. Ideaal voor wanneer je ook nog een monitor of externe HDD (mits die over een Kensington Security opening beschikt) vast te zetten zonder dat je een extra kabel over het bureau te spannen.

Tot slot nog even wat statistiekjes over laptop diefstal (gewoon omdat we het leuk vinden). Volgens een onderzoek van IDC hebben 9 van de 10 bedrijven last van laptop diefstal. 58% van deze diefstallen vindt plaats op kantoor (dus thuis hoef je je wat minder zorgen te maken) en 45% van die diefstallen had na onderzoek voorkomen kunnen worden wanneer de laptop op slot was gezet. Volgens Kensington beschikt 99% van de laptops over een Kensington Security opening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

One comment on “Kensington ClickSafe, een ‘Ander’ Laptop Slot”

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram