Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

De Windows Phone 7 Apps van Microsoft Zelf – UPDATE

Bij ieder nieuw platform, of het nou de iPhone of Bada is, gaan ontwikkelaars aan de slag om als eerste de zogenaamde Quick Wins te lanceren. Met andere woorden, de apps die relatief makkelijk te bouwen zijn en die mensen toch graag op hun telefoons installeren.

In het geval van Windows Phone 7 heeft Microsoft zelf echter de Quick Wins gepubliceerd. Zo vinden we op Windows Marketplace een digitale waterpas onder de naam Level. Ook een Shopping List en een Stocks (aandelen) app mogen niet ontbreken, laat staan Translator (vertalen via Bing Translate) en Weather. Tot slot vinden we ook een Unit Converter van Microsoft zelf. De apps winnen niet de schoonheidsprijs, maar functioneel zijn ze zeker wel.

…Vergeten we MSN helemaal? Nee hoor. Die is er op dit moment gewoonweg niet. MSN is volgens geruchten in ontwikkeling bij ontwikkelaar Miyowa in San Francisco. Waarom Microsoft hier een externe studio voor gebruikt is ons totaal niet duidelijk, laat staan dat Messenger niet volledig geïntegreerd is in Windows Phone 7 zelf.

UPDATE – Inmiddels hebben Microsoft Duitsland en Microsoft Frankrijk ook hun MSN applicaties live gezet (dit niet te verwarren met Messenger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.