Bloemen als Gadget in de Keuken

Wat krijgen we nou, bloemen op TheGadgeteers.nl!? Inderdaad. Het klinkt misschien niet echt high-tech, maar tijdens de FoodValley beurs afgelopen week kwamen we Jacques Coolen tegen, een man die wel heel veel over bloemen en voeding weet.

Jacques is een bloemsierkunstenaar in hart en ziel. Op de voedingsinnovatiebeurs wist juist hij het publiek te verbazen met de vele mogelijkheden die bloemen in de hedendaagse keuken te bieden hebben. Zo demonstreerde hij eetbare orchideeën (heerlijk met chocolade) en deelde hij onderstaande versnaperingen uit.

Daarnaast gaf hij ons nog wat tips voor als wij bloemen als ‘gadget’ in de keuken toe willen passen. Ten eerste, gebruik biologische bloemen of bloemen die je zelf in de tuin hebt staan waarvan je zeker bent dat daar geen pesticiden op terecht zijn gekomen. Controleer uiteraard eerst (bijvoorbeeld op internet) of je de bloem wel kunt eten.

Een broodbakmachine is een fantastisch apparaat, maar gooi geen standaard kraanwater bij het brood. Rozenwater geeft het brood een lekkere geur en smaak.

Geparfumeerde suiker is heerlijk bij toetjes. Je kan suiker zelf parfumeren door bijvoorbeeld een tak lavendel in de suikerpot te stoppen en deze een tijd te laten staan.

Jacques maakt alles zelf en creëert eetbare bloemenkunst voor bedrijven, bruiloften en evenementen. Daarnaast geeft hij ook cursussen over deze ‘vergeten kunst’. Alle info is op zijn site te vinden. Hoe je bovenstaande eetbare bloemen zelf maakt zie je in het filmpje hieronder (weliswaar in het Duits).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 comments on “Bloemen als Gadget in de Keuken”

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram