IFA: Nieuwe Leicas, Oude Panasonics?

Vandaag liet Panasonic haar nieuwe assortiment camera’s zien. Onder deze nieuwe camera’s bevonden zich ook twee Leica’s die wel erg veel op oudere Panasonic’s lijken.

Het gaat daarbij om de Leica V-Lux 2 en de D-Lux 5. De V-Lux 2 lijkt voor ons gevoel zeer sterk op de Panasonic FZ100. Het grote verschil tussen de twee lijkt toch echt het Leica logo te zijn en de prijs die met $1,053 toch echt wel een stuk hoger ligt dan het oudere origineel. Ok, het is nog steeds een heerlijke camera maar voor enkel het merk twee keer zoveel geld neer te leggen is toch een beetje vreemd.

Ook de Leica D-Lux 5 lijkt verdacht veel op een ouder Panasonic toestel en wel de LX5. De LX5 beschikt over dezelfde eigenschappen als de D-Lux 5 maar kost ongeveer 40% minder. Wij slaan Leica voorlopig even over…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.