Nintendo 3DS, De Demo’s

Vrijdag lazen jullie al dat deze Gadgeteer de kans heft gekregen om met de nieuwe Nintendo 3DS te spelen. In deze post gaan we het niet over het geweldige 3D scherm hebben, maar kijken we naar de demo’s die Nintendo had voorbereid.

De meeste demo’s waren niet speelbaar. Dit waren slechts animaties uit de games die gaan komen. Deze animaties werden echter wel live gegenereerd waardoor we wel een gevoel konden krijgen van wat ons te wachten staat.

De animaties die we zagen waren van Capcom’s Resident Evil Revelations, Mario Kart, Kid Icarus Uprising en Metal Gear Solid Snake Eater 3D. Metal Gear viel het meest op omdat we het originele Snake Eater op de Playstation 2 hebben gespeeld. De graphics en de soundtrack was minstens zo goed als het origineel, waren het niet dat het nu uiteraard echt 3D is geworden. Het is dan ook niet vreemd dat Metal Gear en Mario Kart beiden op ons verlanglijstje zullen staan.

Hollywood 61 was de eerste echt speelbare demo op de 3DS. Hollywood 61 is een detective game zoals Myst en Riven op de PC. Je wordt meegenomen in een verhaal en alleen door puzzels op te lossen zal je alle hints krijgen om het verhaal te ontrafelen.

Ook speelden we met Pilot Wings Resort. Pilot Wings speelt zich af op het Wii Sports Resort eiland. In de demo konden we in twee modus vliegen. De eerste was Plane Ring FLight waarbij we met een vliegtuig door ringen moesten vliegen. De tweede modus was Rocket Belt Balloon Flight. In die modus moet je met een soort jetpack vliegen en ballonnen laten knappen. Ondanks de heerlijke analoge stick was dit best een uitdaging.

Tot slot mochten we nog even met Nintendogs+Cats spelen. We konden in de game uit drie honden kiezen en daarmee in ‘een’ woonkamer spelen. Hoewel het nog te vroeg is om over echte veranderingen ten opzichte van het originele Nintendogs kunnen spreken, liet de game goed zien wat we van de 3DS mogen verwachten en dat is heel wat fun. Nog een paar (lees: veel) nachtjes slapen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events