GamesCom: De Parrot AR.Drone Preview

Denk je dat de iPhone of iPad alleen al cool genoeg is? Wij liepen de heren van Parrot tegen het lijf (je weet wel, van de carkits) en die gaven demonstraties van de nieuwste toy voor de iPhone, de AR.Drone.

De AR.Drone is een zogenaamde quad copter, waar we al eerder over schreven. Een quad copter is overigens niet meer dan een helikopter die bestaat uit vier rotoren in plaats van slechts één, maar dat is niet het enige dat de AR.Drone bijzonder maakt. Hij beschikt namelijk ook over een camera die rechtstreeks met jouw iPod in verbinding staat.

Speciaal voor de GamesCom heeft Parrot een testbaan opgebouwd en The Gadgeteers mochten daar afgelopen woensdag als eersten een testrondje maken. Zoals je op de foto’s kan zien, komt de AR.Drone met een stevige zwarte bumper. Tijdens onze tests, mochten we niet zonder vliegen en dat was maar goed ook. Het bleek namelijk best lastig om de besturing van de Parrot meteen goed onder controle te krijgen. In de eerste minuut lieten we de Drone tegen het dak van de testbaan crashen en een aantal minuten later moest ook een toeschouwer het ontgelden. Al met al bleven de Drone en de toeschouwer gewoon functioneren.

Na een goede tien minuten lukte het ons toch om de Drone redelijk onder controle te krijgen. Op de testbaan stonden enkele objecten waar we omheen cirkelden en het lukte ons ook om het apparaat veilig te laten landen. Natuurlijk was de testbaan binnen, dus weten we niet wat de wind met het apparaat zal doen. Het werd ons wel snel duidelijk wat het nut van de vier rotoren was. Het ding kan namelijk enorm stabiel in de lucht blijven hangen.

Vanaf woensdag is de verkoop in Duitsland gestart. Hij ligt hier voor €299,- bij de Saturn. Of het toestel ook in Nederland verkrijgbaar is, is ons nog niet duidelijk. Wel is ons duidelijk dat je voor die prijs echt een supertoy hebt waar veel modelbouwvliegers jaloers op zullen zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.