Liveblog: Windows Phone 7

Op dit moment zit ik op het kantoor van Microsoft waar we live een stream van MIX10 in Las Vegas gaan bekijken. In Las Vegas gaat Microsoft Windows Phone 7 Series presenteren. Refresh deze post dus regelmatig om als eerste de laatste details te lezen.

We wachten op de start van MIX 10. Op MobileCowboys zal ik niet teveel op de development kant ingaan. Developers kunnen het beste de Liveblog op MobileGamesBlog.com in de gaten houden.

De presentatie vandaag zal hoofdzakelijk gaan over de Silverlight ondersteuning op Windows Phone 7 Series. Microsoft geeft aan dat de penetratie steeds sterker begint te worden. Microsoft is hard bezig om de featureset van Silverlight te vergroten. Daar zullen ook mobile apps van profiteren.

Windows Phone 7 Series presentatie start nu (17:34). Het doel van de Windows UI is om informatie te bundelen om het zo toegankelijker te maken.

Voor de presentatie wordt een echte telefoon gebruikt om te laten zien hoe ver het systeem al werkt. In de Xbox tile zal de echte avatar van de gebruiker te zien zijn. Het hele startscherm is naar jouw eigen hand te zetten.

De Exchange ervaring is gestyled om in de Windows Phone 7 Series interface te passen, maar is qua functies gelijkend aan Outlook op de desktop.

De UI is zo opgezet dat je zo weinig mogelijk hoeft te navigeren om acties uit te voeren. Een voorbeeld is een ‘I’l be late’ knop in de agenda functie. Met een klik op die knop wordt de gekoppelde contactpersoon op de hoogte gesteld.

De people hub wordt samengesteld uit diverse services (naast de regulieren contacten op de telefoon). Zo komen ze onder anderen uit Hotmail (zoals Gmail op Android) maar ook van sociale netwerken.

De muziek (Zune) tile zal zicht automatisch aanpassen en laat de laatst gespeelde artiest weergeven. De muziek tile is meer een media tile want hij zal ook video’s laten zien.

Microsoft toont een Silverlight app van AP. Een soort van newsreader op steroïden. De app laat ook zien hoe in-app advertenties eruit gaan zien (volgends MS uiteraard).

We krijgen ook een app met de naam Hush Hush te zien als voorbeeld dat de panoramic navigatie geen verplichting is. Het leuke aan deze app is de media integratie en presentatie. Het ziet er gelikt uit en bevat foto’s die kennelijk tijdens het schrijven van de verhaaltjes in dit digitale dagboek.

Ook in de photo hub zit veel connectivity met social networks. Naast de foto’s die je zelf hebt genomen (of erop hebt gezet) krijg je ook een overzicht van foto’s van contacten op o.a. Facebook en Flickr. Foto apps worden ook in de foto hub toegankelijk gemaakt.

Nu zien we The Harvest, een XBLA game op Windows Phone met prachtige 3D graphics.

Windows Phone 7 Series zal twee schermresoluties ondersteunen (op dit moment).

Op dit moment zijn er met name demo’s met betrekking tot het ontwikkelen in Visual Studio en Expression Blend. Met name in Visual Studio ziet het er enorm makkelijk uit (ik ben geen developer). In tien minuten werd een simpele Twitter app in elkaar gezet.

Met Expression Blend lijkt het bouwen van Apps een drag&drop ervaring geworden. In minuten wordt een app in elkaar gezet. Alle tools voor mobile development worden gratis dus de kans dat media bedrijven per direct instappen is enorm groot.

Microsoft laat ook zien dat Silverlight toegang krijgt tot de diverse sensoren in de toestellen. Een voorbeeld is Foursquare in Silverlight. Dit werkt samen met GPS en natuurlijk Bing voor de kaarten.

Ook Shazam werkt met Silverlight.

Windows Phone 7 Series krijgt ook volledige Push support waarmee MS de strijd met BlackBerry aan gaat.

Op dit moment rolt een kanon het toneel op. Besturing gaat via een Windows Phone met Silverlight.

Marketplace zal automatisch demo versies van apps en games maken.

Alle tools zijn per direct, gratis beschikbaar. Developers kunnen dus meteen aan de gang.

De stream zit erop, nu proberen we contact met Las Vegas te krijgen voor wat extra informatie.

We hebben een verbinding met Las Vegas

Xbox Live support zal alleen voor XNA games beschikbaar zijn.

Multitasking werkt wel, maar je kan maar één gedownloade app/game tegelijk open hebben. Net als op de iPhone.

Over de marketplace kan weinig informatie worden gegeven.

Woensdag 18:30 meer info over marketplace in een sessie op MIX

The End…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.