Review: Pocket Clinic

99Games heft vandaag de game Pocket Clinic gelanceerd op de App Store. Deze casual game is compleet ondergedompeld in een medisch jasje waardoor het verliezen van levens in eens een veel diepere betekenis krijgt.

De game bestaat in feite uit drie game types. De game die je voornamelijk zal spelen is een soort van omgekeerde Pong. Hierbij heb je een groen vak voor goede bacteriën en een rood vlak voor geïnfecteerde bacteriën. Deze twee worden gespleten door een celwand met een kleine opening. Deze opening kan je omhoog en omlaag bewegen. Op die manier beslis je welke bacterie wel of niet mag oversteken. De doelstelling is om de goede en slechte uiteraard in hun eigen vak te krijgen.

De tweede game die erin zit is het slopen van de geïnfecteerde bacteriën. Dit doe je door een cirkel om twee of meerdere slechte bacteriën te tekenen. Deze zullen vervolgens ontploffen.

Ten slotte zullen een aantal patiënten weer dichtgenaaid moeten worden. In de laatste game ga je dus aan de slag om een hechting te zetten in een soort van bloedvat.

Ondanks dat de game uit slechts drie minigames bestaat, neemt de moeilijkheid snel toe en blijken deze simpele taken toch al snel lastig uitvoerbaar te worden. Ook worden er gaandeweg extra elementen in de games toegevoegd die het geheel weer een diepere gameplay waarde geven.

Wanneer ik kijk naar de vormgeving kan ik niet anders zeggen als dat de graphics van de minigames er strak uit zien. De menu’s hadden wel wat meer aandacht mogen hebben, maar dat is niet erg. Het zustertje dat jou door deze taak coacht doet het ook zeer leuk voor de mannelijke speler. Het geluid heeft ook voldoende aandacht gekregen. Iedereen die regelmatig naar House kijkt zal bij het horen van de achtergrond muziek al snel verbanden gaan leggen.

Eerlijk is eerlijk, de game is niet heel erg sterk, maar hij is dan ook niet duur en de mogelijkheid om vrienden via Twitter/Facebook uit te dagen is ook wel weer grappig. Leuk voor tussendoor dus, maar daar blijft het dan ook bij.

Graphics: 9
Gameplay: 8
Geluid: 8
Totaal: 8.3
Testtoestel: iPhone

Deze Gadgeteer zegt: “PocketClinic werkt enigszins verslavend!”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.