Nieuw Tijdschrift voor Nederlandse iPhone Bezitters

IDG Nederland is deze maand met een nieuw tijdschrift voor de Nederlandse iPhone/iPod Touch bezitter op de proppen gekomen met de toepasselijke naam ‘iPhone Magazine’. Het tijdschrift fungeert als het zusje van de MacWorld publicatie van dezelfde uitgever.

Met deze eerste publicatie, legt de uitgever ook meteen een ideaal naslagwerk voor beginners neer. Aan de hoeveelheid beginners documentatie van het tijdschrift kan de informatie die Apple bij de iPhone toevoegt nauwelijks tippen. Dit maakt mij ook meteen een beetje angstig voor een volgende uitgave, want waar vul je die nog mee?

Een aantal stukjes die die ons opvielen;

P40 – Uitleg over hoe je tethering op de iPhone gebruikt. Tethering is de telefoon als modem voor bijvoorbeeld een laptop gebruiken. Je surft dan via de UMTS verbinding. Dat is niet snel, maar wel bijna overal bruikbaar.

P56 – Een opsomming van de 100 beste apps. Deze zijn verdeelt over de diverse categorieën in de App store. Zo bespreken ze onder anderen Appie van Albert Heijn, Beurs.nl, Bejeweled 2, Buienradar.nl en één van mijn persoonlijke favorieten Fokke en Sukke. Er is dus veel aandacht voor Nederlandse producties al kwamen we die helaas niet bij de beste games tegen.

P141 – Een verzameling tools die helpen om o.a. Youtube filmpjes te converteren om ze zo op de iPhone op te slaan, backups te maken en om dubbele bestanden van de iPhone te verwijderen.

iPhone Magazine kost € 9,95 en dat is best stevig voor een tijdschrift. Kijkend naar de inhoud, is deze uitgave zeker het geld waard. Op dit moment is het nog niet duidelijk wanneer we een volgend nummer mogen verwachten. Toch kijken wij er naar uit, juist omdat de uitgever de lat nu erg hoog heeft gelegd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram