Review: Taxi Fight

Van Glu komt de game Taxi Fight. Een heerlijke game waarin je klanten naar Taxi’s moet begeleiden via een soort van point & click systeem. Klinkt simpel, maar uiteindelijk blijkt het nog een stevige uitdaging te zijn.

Het spel speelt grotendeels op dezelfde map. Je hebt een aantal straten en op verschillende plekken verschijnen passagiers die op een taxi wachten. Op de straten rijden (je verwacht het al) taxi’s. Taxi’s met een blauwe gloed zijn vrij en die met een rode zijn bezet.

Door een klant en vervolgens een taxi aan te klikken, zal de klant zich naar de taxi begeven. De uitdaging zit hem daarbij dat volle taxi’s niet stoppen en de klant overrijden. Uiteraard kijken klanten niet uit bij het oversteken. Zodra je een dodelijk slachtoffer hebt, is het dan ook einde spel.

De moeilijkheid komt wanneer er veel volle taxi’s rondrijden en klanten een flink stuk moeten lopen voor een lege. Verschillende klanten lopen op een verschillend tempo. Je begint met een soort van kantoor mannetje die redelijk vlot loopt, maar al snel krijg je daar dikke (langzame) kinderen bij e.d. Het kan dan ook behoorlijk frustrerend zijn wanneer je een dergelijk kind naar de andere kant van de map moet laten lopen om een ritje te scoren.

De gameplay van Taxi Fight lijkt erg op de diverse line drawing games die op de iPhone beschikbaar zijn. Taxi Fight is desondanks toch enorm verslavend. De graphics zijn zeer goed, maar de geluiden in de game hadden iets strakker gemogen. Van de andere kant, meestal luister ik toch gewoon muziek tijdens het spelen. De game kost op dit moment € 0,79.

Graphics: 8
Gameplay: 8
Geluid: 8
Totaal: 8
Testtoestel: iPhone

Deze Gadgeteer zegt: “Taxi Fight heeft meer te bieden dan je zou denken.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.