Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Pang Mobile

Het is tijd voor een echte Retro game. Player X lanceerde deze week de game Pang Mobile (ook bekend als ‘Buster Bros’). In de jaren 80 kwamen we deze game veelvuldig tegen op C64 en MSX home computers en namen we het er in op tegen dodelijke stuiterballen.

In de 2009 versie heeft Pang Mobile een flinke beurt gehad. Het titelscherm geeft meteen al het gevoel dat we met een game uit de Pokémon familie van doen hebben. Toch hebben de ontwikkelaars veel tijd in de conversie van deze game gestoken. De levels zijn zover ik kan zien gelijk aan het origineel en op een aantal bonus items na is de gameplay ook aardig gelijkwaardig gebleven. Grafisch is de oppoetsbeurt erg netjes. Ik krijg het gevoel van vroeger bij de game van nu.

Toch is er een belangrijk minpunt en dat is de besturing. Dat werkt nu door met een vinger over een gebied te strijken. Jouw poppetje zal dan in dezelfde richting bewegen. Dat werkt gewoon niet lekker in een spel waar beweging zo enorm belangrijk is. Eerlijk is eerlijk, na een uur spelen kwam ik nog niet verder dan level 4. We hopen dan ook dat Player X hier in een update wat aandacht aan zal besteden want voor € 2,99 vinden wij Pang op dit moment niet leuk genoeg.

Graphics: 8
Gameplay: 5
Geluid: 7
Totaal: 6.6
Testtoestel: iPhone

Deze Gadgeteer zegt: “Pang is leuk, maar op dit moment gewoon te moeilijk om te spelen. Erg jammer!”

Direct Downloaden naar jouw iPhone of iPod Touch

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.