Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

250MB per Maand Genoeg voor Smartphonegebruikers

Het zal al lang geen geheim meer zijn dat KPN en Vodafone een forse discussie rondom mobiel internet hebben aangewakkerd. De datalimieten die de twee introduceren worden door velen (ook ons) gezien als een forse beperking op de vrijheid van de smartphone gebruiker. Dat het allemaal wat genuanceerder ligt, dat kwam vandaag pas boven tafel.

Volgens cijfers van Vodafone heeft tweederde van de smartphonegebruikers genoeg aan 250MB per maand. De helft van het laagste limiet van 500MB dus. Met name BlackBerry gebruikers zijn zeer zuinig als het om dataverbruik gaat. Vijf op de zes BlackBerry gebruikers zal niet over de 250MB heen gaan. Sterker nog, 1 op de 5 gebruikers gaat niet eens over de 50MB heen. 1% van de BlackBerry gebruikers verstookt meer dan 1GB per maand.

Onder iPhone gebruikers zullen 3 op de 10 gebruikers over de 250MB heen gaan. Bij Android is dat 2 op de 5 gebruikers. Van de grootverbruikers op iPhone en Android verbruikt 5% van de iPhone eigenaren meer dan 1GB per maand. Bij Android is dat 8%.

Hoewel het voor veel gebruikers lastig is om goed in te schatten wat ze aan data verbruiken, geven deze statistieken goede hoop voor de rekeningen van de smartphone gebruikers bij KPN en Vodafone, ook al blijft het natuurlijk een stap terug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.