Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Review: JBL Micro II White

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Zeer goed geluid voor dit type speaker
  • 27CM audiosnoer
  • Handig via Micro-USB op te laden
  • Lithium-Ion Accu goed voor 5 uur luistertijd

THE BAD

  • Ophanglusje had rond mogen zijn

Enkele weken geleden kwam ik een paar jongens van JBL tegen. Op een grote stand, vol grote speakers, hadden ze iets heel kleins te laten zien. De JBL Micro II. Een kleine portable speaker die zelfs op een volle beursvloer hoorbaar was. Onlangs lag dit kleine speakertje in de brievenbus.

Uitrusting

Gezien de JBL Micro via een standaard micro-USB snoertje kan worden opgeladen, voelt JBL de noodzaak niet om er een netstroomlader bij te doen. Gebruikers van non-Apple smartphones hebben immers een passende netstroomlader in huis. Om Apple gebruikers toch een beetje tegemoet te komen, zit er wel een USB laadsnoertje bij.

Om het mobiele karakter van de JBL Micro te onderstrepen vinden we in de verpakking ook nog een klein draagzakje. Daarnaast bevat de doos een handleiding, maar die heb je eigenlijk niet nodig ;-).

Design

Het design van de Micro II is geheel opgebouwd rond de kleine speaker die in de behuizing zit. Onder het roostertje van de speaker zit een blauwe power-LED en aan de zijkant vinden we de power schakelaar en een volumewiel.

De kabel zit aan de onderkant van de Micro II en loopt er omheen als een haspeltje. Je krijgt in totaal 27 CM kabellengte. Een rubber voet zorgt dat de kleine speaker niet aan de wandel gaat.

De kleine speaker bevat een kleine lus om hem op te hangen. In de praktijk doe ik het nooit, maar het is leuk dat het kan. Hang je hem aan een spijkertje, dan is het wel lastig om hem mooi recht te hangen. Dat komt doordat de ophanglus recht is in plaats van rond.

Specs

De JBL Micro II bevat een kleine 40MM driver. Aansluiten doe je via een 3.5mm jack plug. Hiermee is hij op vrijwel iedere smartphone, mediaplayer of tablet te hangen. Via een 3.5mm jack zijn meerdere JBL Micro II speakers aan elkaar te schakelen. Dat noemen ze daisychaining. De speaker weegt 127 gram. De lithium-ion accu gaat 5 uur mee.

Geluidskwaliteit

Het geluid dat uit de Micro II komt is opmerkelijk hard. Hoewel de Micro II uit slechts één speaker bestaat, werkt de baspoort techniek van JBL goed genoeg om een mooi evenwichtig geluid uit de speaker te trekken. Wanneer je de speaker op vol volume hebt staan, merk je weinig tot niets van vervorming. Daarnaast ‘voel’ je het geluid echt wanneer je jouw hand vlak boven de speaker houdt.

Conclusie

De JBL Micro II is een kleine krachtpatser. Met zijn lithium-ion accu weet hij daadwerkelijk 5 uur lang muziek te produceren. Hoewel het gebruik van één speaker zijn beperkingen met zich meebrengt, klinkt het geluid opvallend goed. Ik heb er al meerdere mogen testen, maar dit is zonder twijfel de beste tot nu toe. Het enige zorgpuntje dat ik wel heb, is de haspelfunctie. Het kabeltje wordt meteen wanneer het buiten de speaker komt omgebogen. Steeds op dezelfde plek. Ik kan me voorstellen dat dit op de lange duur een draadbreuk tot gevolg kan hebben. Dit is de enige reden dat deze speaker geen tien krijgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.