Logo GadgetGear.nl
eufy s1 pro (13)
Picture of Jeroen van Wijngaarden
Jeroen van Wijngaarden

Review: eufy Omni S1 Pro

Jeroen van Wijngaarden beoordeelde namens GadgetGear de eufy Omni S1 Pro met 5 sterren.

THE GOOD

  • Hoge Kwaliteit
  • Perfecte Navigatie
  • Goede prestaties
  • Lange accuduur
  • Gebruiksvriendelijk

THE BAD

  • Groot Uniclean-station
  • Prijzig

Review van de eufy Omni S1 Pro

De Eufy Omni S1 Pro is vanaf vandaag ( 1 juli 2024 ) gelanceerd in de Benelux. Wij hebben er al één mogen ontvangen en hebben hem flink getest. De Eufy Omni S1 Pro is een geavanceerde robotstofzuiger en dweil in één, ontworpen om je huis moeiteloos schoon te houden. Hieronder een uitgebreide review en beoordeling van de functies, prestaties en het ontwerp van deze nieuwe robotstofzuiger.

eufy s1 pro (14)

Ontwerp en Kenmerken

De Eufy Omni S1 Pro valt direct op door zijn strakke, moderne vierkante ontwerp. Met een lage profielhoogte van 96 mm kan hij gemakkelijk onder meubels en dicht bij muren schoonmaken. Dit in tegenstelling tot de gebruikelijke ronde robotstofzuigers en natuurlijk zijn voorganger de Eufy X10 Pro Omni. De eufy Omni S1 Pro beschikt over een LCD-scherm op het Uniclean-station, waar je het handmatig kunt bedienen als je jou telefoon niet in de buurt hebt. De doorzichtige watertank maakt het eenvoudig om waterniveaus in de gaten te houden.
De Eufy Omni S1 Pro heeft een verticale Uniclean-station, hierdoor is hij een stuk hoger dan de andere cleaning stations. Persoonlijk moest ik echt even wennen aan de grote van het Uniclean-station. Het Uniclean-station doet een beetje futuristisch aan, zeker met het lcd-scherm bovenop en de Eco-clean Ozon sensor die ook voorzien is van led-verlichting.
Daarnaast heeft het apparaat een Eco-Clean Ozone-functie die kraanwater ozoniseert voor een diepere reiniging en bacteriën doodt.
Het Uniclean-station voor zijn van 2 watertanks, 1 voor het schone kraanwater waar ook het Ozoneclean systeem in zit en op de achterkant een tank voor het vuile water.|
Wat ook volledig nieuw is en super handig is dat in het Uniclean-Station een reservoir zit voor een schoonmaak middel, dit word automatisch gedoseerd.
Zoals bij zijn voorlopers kan je het schone water niet mixen met een schoonmaak middel.

Onder de schoonwater tank zit de stofzak weggewerkt.
De Robotstofzuiger zelf heeft een morderne vierkante vorm gekregen en de Lidar-sensor is niet bovenop het apparaat geplaats maar in het apparaat. Hierdoor is hij een stuk lager en ziet hij er strakker uit.
De Eufy Omni S1 Pro heeft een indrukwekkende zuigkracht van 8000 Pa, waardoor hij zelfs het hardnekkigste vuil en stof kan opzuigen. De 8000 Pa is een stuk sterker dan zijn voorganger maar maakt daardoor ook meer geluid

De Eufy Omni S1 Pro leegt automatisch het vuile water in een aparte tank en reinigt de dweil na gebruik, wat de levensduur verlengt en nare geurtjes voorkomt.

 

Navigatie en Gebruik

De Eufy Omni S1 Pro maakt gebruik van het 3D MatrixEye Depth Perception-systeem en TrueCourse Mapping om nauwkeurig door je huis te navigeren zonder obstakels omver te rijden en/of aan te tikken. Dit systeem voorkomt dat de stofzuiger dingen opzuigt die hij niet zou moeten. Een revolutionaire functie is de Auto Mop Lift, die de robot automatisch optilt wanneer hij tapijt detecteert. Eenmaal op het tapijt schakelt de Eufy Omni S1 Pro direct over naar 8000Pa zuigkracht om zo het tapijt diep te reinigen.
De Eufy Omni S1 Pro wordt bestuurd via de Eufy-app, waarin je een gedetailleerde plattegrond van je huis kunt maken. Je kunt per kamer schoonmaakvoorkeuren instellen, zoals ‘geen dweilzones’ voor tapijten. De app maakt het eenvoudig om te schakelen tussen stofzuigen en dweilen, en om de gewenste zuig- of dweilintensiteit te kiezen.

Prestaties

Wat betreft prestaties, levert de Eufy Omni S1 Pro jele indrukwekkende resultaten. De stofzuiger manoeuvreert soepel rond meubels, objecten en bereikt probleemloos hoeken en langs plinten dankzij de zijborstels. De 3D MatrixEye voorkomt dat de robot vast komt te zitten, wat een veelvoorkomend probleem is bij andere robotstofzuigers.
Bij het dweilen doet de Eco-Clean Ozone-functie uitstekend werk. De vloeren zijn snel droog en grondig schoon, en de dweil gebruikt precies de juiste hoeveelheid water. Voor een volledige schoonmaak kan de tijd variëren afhankelijk van de grootte van de ruimte, maar de efficiëntie van dit apparaat is opvallend hoog.

De Eufy Omni S1 Pro is ook de aller eerste die zelfreinigend is tijdens het stofzuigen en dweilen, de Eufy Omni S1 Pro heeft 2 waterreservoirs aan boord. Tijdens het gebruik van de roterende dweilmop reinigt hij de dweilmop de gehele tijd en vangt het vuile water op waardoor je vloer dus ten alle tijden met schoonwater word gedweild. Dit resulteert in een streeploos en schoon resultaat.
In de app is zelf in te stellen na hoeveel m2 de Eufy Omni S1 Pro terug moet keren om zijn roterende dweilmop schoon te maken in het Uniclean-station.

Onderhoud

Een van de grootste voordelen van de Eufy Omni S1 Pro is het minimale onderhoud dat vereist is. Het vuil wordt automatisch in een wegwerpbare stofzak van 2,5 liter geleegd, die ongeveer twee maanden meegaat. Door het gebruik van geozoniseerd water en nadat de dweilfunctie is gebruik word de dweil gedroogd in 3 uur tijd.
Dit is inderdaad erg lang en maakt ook wel wat geluid maar hierdoor heb je geen nare geurtjes en is de dweil echt schoon.
Dit automatische onderhoud maakt de hoge prijs van de Eufy Omni S1 Pro gerechtvaardigd, omdat het niet alleen je huis schoonhoudt, maar ook zichzelf.

Eufy Omni S1 Pro vs. Eufy X10 pro Omni

Reinigingsprestaties:
– Eufy Omni S1 Pro: Biedt een sterke zuigkracht van 8.000 Pa en maakt gebruik van een toterende rolmop/dweil die zichzelf continu reinigt tijdens het dweilen. Dit zorgt ervoor dat vloeren altijd met schoon water worden gedweild, wat resulteert in een grondige en streeploze reiniging.
– Eufy X10 Pro Omni: Heeft een vergelijkbare sterke zuigkracht, maar maakt gebruik van roterende dweilpads die regelmatig moeten worden gereinigd en bijgevuld met schoon water.

Innovatieve Functies:
– Eufy Omni S1 Pro: Uitgerust met een zelflozend laadstation, een zelfwas- en droogstation voor de dweil, en een LCD-scherm met aanraakknoppen op het dock. Het heeft ook een optioneel desinfectiesysteem met geozoniseerd water.
– Eufy X10 Pro Omni: Beschikt over een zelflozend laadstation en een zelfreinigend systeem voor de dweilpads, maar mist een LCD-scherm op het dock en biedt geen desinfectiesysteem met geozoniseerd water.

Efficiëntie:
– Eufy Omni S1 Pro: Verbruikt minder water per schoonmaaksessie en maakt hetzelfde gebied in minder tijd schoon dan de meeste andere robots. De S1 Pro kan een verdieping in 70 minuten reinigen.
– Eufy X10 Pro Omni: Heeft een efficiënte reiniging, maar verbruikt mogelijk iets meer water en kan meer tijd nodig hebben om dezelfde hoeveelheid vloeroppervlak schoon te maken.

Gebruiksgemak:
– Eufy Omni S1 Pro: Laag profiel met LiDAR-sensoren die het mogelijk maken om onder meubels te reinigen. Het schakelen tussen stofzuig- en dweilmodus kan eenvoudig via het LCD-scherm op het dock.
– Eufy X10 Pro Omni: Ook voorzien van LiDAR-sensoren voor nauwkeurige navigatie, maar heeft geen LCD-scherm op het dock, waardoor bediening via de app nodig is.

Nadelen:
– Eufy Omni S1 Pro: Kan luid zijn tijdens het legen van de vuilnisbak en tijdens zelfreiniging. Het laadstation is groter en hoger dan dat van de S10 Omni.
– Eufy S10 : Kan ook luid zijn tijdens bepaalde operaties, maar over het algemeen minder dan de S1 Pro. Het systeem voor het reinigen van de dweilpads vereist regelmatig onderhoud en kan minder efficiënt zijn.

Prijs:
– Eufy Omni S1 Pro: Geprijsd op 1499,- euro wat redelijk is gezien de geavanceerde functies en efficiëntie.
– Eufy X10 Pro Omni: Geprijsd op 699,- euro wat het een aantrekkelijke optie maakt voor gebruikers die op zoek zijn naar een goede prijs-kwaliteitverhouding zonder de geavanceerdere functies van de S1 Pro.

Conclusie

De Eufy Omni S1 Pro is wat mij betreft echt een topproduct in de markt van robotstofzuigers en -dweilers.
Het combineert krachtige reiniging, geavanceerde navigatietechnologie en gebruiksgemak in een strak en modern ontwerp. Hoewel de prijs aan de hoge kant is, maken de prestaties en het gemak dit een waardevolle investering voor wie een schone en goed onderhouden woning wil zonder al te veel moeite. Zoals ik al eerder zei moest ik even wennen aan het uiterlijk van het Uniclean-station maar ach daar ben ik inmiddels aan gewend.

kopen


→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.