Logo GadgetGear.nl
Logo OpenAI
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Voorlopig klets je nog niet met ChatGPT

Ze moeten er nog even hard aan trekken bij OpenAI. Hoewel het bedrijf eerder dit jaar liet zien hoe je binnenkort realtime gesprekken kunt voeren met ChatGPT, komt die functie niet zo snel als jij waarschijnlijk hoopt.

OpenAI heeft becijferd dat haar infrastructuur de verkeersdrukte van deze functie voorlopig nog helemaal niet aan kan. Het bedrijf moet fors meer infrastructuur gaan bouwen om ervoor te zorgen dat jouw spraak direct in tekst omgezet kan worden en ChatGPT tijdens het omzetten al aan antwoorden kan gaan denken. Er zal wel een beperkte groep toegang krijgen om de druk op de servers te kunnen testen. De verwachting is nu dat de functie ergens in het najaar beschikbaar komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.