Logo GadgetGear.nl
skil twist 2.0 2714ga img20240627200917
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Skil Twist 2.0 (2714 GA)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Skil 2714 GA met 4.5 sterren.

THE GOOD

 • Prachtig ontworpen gereedschapskistje
 • Prachtig ontworpen schroevendraaier
 • Voor iedereen goed te begrijpen
 • Mooi dat je 'ziet' hoe de gewrichten in de machine werken
 • Lekker sterk
 • Kinderslot
 • USB-C

THE BAD

 • Eenvoudige bits en bithouder

Afgelopen week introduceerde Skil eindelijk weer eens een nieuwe, 4 Volt schroevendraaier voor de kleine klusjes rondom het huis. Ditmaal een opvallend staafmodel dat we aan de tand voelen.

Unboxing

De Skil Twist 2.0 komt in een eigen koffertje met 22-delige 25 mm schroefbitset (PH0, PH1, 2x PH2, PH3, PZ1, PZ2, PZ3, T10, 2x T15, 2x T20, T25, SL4, SL6, SL8, SL10, H3, H4, H5, H6), 5-delige 50 mm schroefbitset (PH1, PH2, PZ2, SL4, T10) en een Magnetische bithouder.

skil twist 2.0 2714ga img20240627200846

Ontwerp

De Skil Twist 2.0 is een staafmodel schroevendraaier. Ergonomisch minder interessant als je heel veel schroefwerk te doen hebt, maar juist heel handig wanneer je veel schroefwerk doet in krappe ruimten. Denk aan het bouwen van een PC of een Ikea kastje.

Dat de schroevendraaier echt voor thuisgebruik is, zien we ook terug in de richtingknoppen bovenop. Je drukt op een knop vooruit schroeven of achteruit schroeven.

skil twist 2.0 2714ga img20240627200908

Bovendien is het mogelijk om hoek van de bithouder aan te passen. Leuk in het design is dat je een doorkijkglaasje hebt, waardoor je ziet hoe je twee kogelgewrichten aan het werk zet. Hier is echt een productontwerper echt heerlijk creatief geweest. Ook omdat er nog een rode ring met wit Skil logo in de machine is geplaatst, die de rotatie van de assen nog zichtbaarder maakt.

skil twist 2.0 2714ga img20240627200922

Een ander fijn detail is de witte LED voorop. Zo kun je beter zien waar je aan het schroeven bent.

skil twist 2.0 2714ga img20240627201206

Wat tegenvalt is het ontwerp van de bits en de magnetische bithouder. Andere merken besteden daar tegenwoordig ook veelal aandacht aan. Zeker aan de magnetische bithouder. Ik snap dat dit impact zal hebben op de prijs, maar een net iets gedetailleerder accessoire setje zou goed passen bij het premium ontwerp van de machine zelf.

Opladen

Bij de Skil Twist 2.0 krijg je niet langer een specifieke oplader. Dat kun je namelijk gewoon met die van jouw telefoon of laptop doen. Voor de zekerheid krijg je wel een USB-A naar USB-C kabeltje meegeleverd van Skil.

Torsie selector

Wat redelijk uniek in dit segment is, is dat je kunt instellen hoe krachtig de machine de schroeven draait. Zo kun je voorkomen dat je schroeven te hard aandraait en daarmee jouw werkstuk beschadigd. Iets dat me nogal eens overkomen is bij een Ikea meubel.

skil twist 2.0 2714ga img20240627200927

De selector kan zelfs ook nog als kinderslot worden gebruikt.

skil twist 2.0 2714ga img20240627200931

Gebruikservaring

Wat opvalt is dat de 4 Volt machine nog verrassend sterk is. Ik heb als experiment een setje hex boren van zolder getrokken die ik ooit kocht voor mijn review van de Bosch Groen Uneo Maxx. Tot 8mm kan de Twist 2.0 gewoon nog gaten boren in (zacht) hout en gipsplaat. Zolang je geduld hebt en de boor echt het werk laat doen. Boren in metaal of steen zit er niet echt in.

skil twist 2.0 2714ga img20240627205626

Conclusie Skil Twist 2.0 (2714 GA)

De Skil Twist 2.0 (2714 GA) is een handige, compacte schroefoplossing met een verrassend krachtige motor. Dat je de kracht van deze machine zelf kunt afstellen is stiekem een hele mooie functie die ik bij andere machines nog niet heb gezien. Tenslotte ziet hij er erg goed uit en komt hij in een verrassend compleet kistje.

5 reacties

 1. Ziet er aardig uit idd maar is nou niet echt nieuw en al een jaartje op de markt , het erge is dat hij 89 Euro bij amazon kost in BE en 19 Dollar in de US , wat een marge ….
  Genoeg alternatieven die beter en goedkoper zijn ( maar niet dat leuke kijk gaatje hebben en de kleine maat )

  1. Dat iets wat langer op de markt is wil toch niet zeggen dat een review geen meerwaarde heeft? Wel interessant dat er zo’n verschil in marge is inderdaad tussen US en BE

  2. Er zijn inderdaad veel verschillen in prijs, maar die komen ook door de verpakking. Ofwel, welke accessoires krijg je erbij. Dat verschilt soms per markt en per retailer.

 2. Jammer dat er geen video bijgevoegd is van hoe dat mechanisme dat je kan zien door het glaasje dan eruit ziet. Is dat nog mogelijk?

  Ziet er wel uit als een handig apparaat, beetje een tussen-product tussen een schroeftol en van die gadget-schroefapparaatjes.

  1. Daar hebben we erg over zitten twijfelen. Een video zou verder niet heel veel inhoud hebben terwijl we deze wel in elkaar moeten zetten. Met de aankomende vakantie en dat dit vrijwilligerswerk is (je ziet immers vrijwel geen advertenties bij GadgetGear.nl) hebben we besloten geen video te doen. Maar het ziet er wel heel leuk uit als het Skil logo ronddraait tijdens het schroeven 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.