Logo GadgetGear.nl
APC Back-UPS Pro Gaming UPS
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Er is nu ook back-up power van APC voor gamers

Schneider Electric heeft met haar dochterbedrijf APC een speciale Back-UPS gebouwd voor gamers. Daarmee wordt jouw gaming rig beschermd tegen piekspanningen op het elektriciteitsnet en uitval van de stroomvoorziening.

De APC Back-UPS Pro Gaming UPS is een compacte witte, of zwarte kast met daarin een flinke batterij. Je plaatst deze als ‘stekkerblok’ tussen jouw gaming systeem en het stopcontact. Wanneer de stroom uitvalt, zal de UPS gaan piepen, waardoor je weet dat je rustig je gamingsessie moet gaan afronden. Voor de gemiddelde gaming setup levert de APC Back-UPS Pro Gaming UPS namelijk tien minuten stroom. In de meeste games genoeg om je sessie af te maken… als je natuurlijk ook een kleine UPS bij jouw WiFi router hebt. Anders ligt alsnog jouw netwerk op z’n gat.

Om voor gamers de werking van de APC Back-UPS Pro Gaming UPS duidelijk te maken, is deze van een enorm display met power circle voorzien. Die geeft aan wat de status van de UPS is. In het geval van laptop gamers zou je kunnen overwegen om de UPS alleen voor jouw monitor en audio in te zetten. Immers gaat jouw laptop batterij vaak al veel langer mee. Maar dit zal per setup verschillen. Aan de voorkant krijg je nog drie USB-poorten om apparaten op te laden en er zijn 12 instelbare RGB LED’s. In hoeverre die compatible zijn met systemen als Razer Chroma is niet gecommuniceerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.