Logo GadgetGear.nl
Oppo Reno 12 Series
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Dit is de nieuwe Oppo Reno12 Series

Gisteren las je nog de review van de Oppo Reno11 F 5G, vandaag is er al nieuws over de nieuwe 12 series. Een nieuwe serie smartphones van Oppo waar het allemaal draait om AI en het maken van content voor jouw socials. Ja, ook hier hebben we er al zin in. Maar eerst de specs.

Oppo Reno12 5G

De Oppo Reno12 5G komt met een 6,7 inch 3D curved AMOLED display. Dit wil zoveel zeggen als dat het glas boven de randen van het display iets aflopen voor een fijnere grip op het toestel. Het display heeft een 20:9 beeldverhouding met een resolutie van 2.412×1.080 pixels. Dat is FullHD+ met een scherpte van 394 pixels per inch. Het display kan schakelen tussen 60/90/120Hz. De helderheid ligt op 600 nits met een piek van 1.200 nits als je in de volle zon gebruik maakt van het toestel. Je kunt HDR10/HDR10+ content afspelen op het toestel. Het display wordt beschermd met Corning Gorilla Glass 7i. Er zit een vingerafdruksensor onder het display.

De behuizing is IP67 stof- en waterdicht met extra aandacht voor het waterbestendig maken van de USB-C poorten. Oppo gebruikt een nieuwe, eigen legering van metalen om het frame zo stevig mogelijk te maken, zodat je hem veilig in jouw kontzak kunt houden en erop kunt zitten.

Het camera-eiland bestaat uit een 50 megapixel hoofdcamera met een 1/1.95” beeldsensor. Scherpstellen doe je met de PDAF autofocus. De lens is een 26mm f/1.8 en hij komt met optische beeldstabilisatie.

De groothoek lens is een 8 megapixel van 112 graden (16mm f/2.2) en je krijgt een 2 megapixel macro camera met een focusafstand van 4cm en een f/2.4 lichtsterkte.

De selfiecamera in het display is een 32 megapixel model met een 1/3.1” beeldsensor. Voor die sensor zit een 21mm f/2.0 lens met zowel CDAF als PDAF autofocus.

Onder de motorkap vindt je de Chinese MediaTEK Dimensity 7300-Energy For RENO chipset. Deze ontwikkelde MediaTEK in samenwerking met Oppo en debuteert dan ook op dit toestel. Deze chipset is nieuwer, maar ook minder krachtig dan de 9300+ chipset waarmee deze toestellen in China verkocht worden. Maar… deze zou energiezuiniger zijn. Ten opzichte van de vorige generatie is de CPU 25% energiezuiniger op de langzame cores en 30% zuiniger op de snelle cores. De GPU is 46% anergiezuiniger. In totaal liggen de prestaties van de chipset 43% hoger dan in de Reno 11 series.

Opladen kan alleen bedraad, maar wel met 80W over SuperVooc of 55 Watt over PowerDelivery. De batterij meet 5.00mAh en gaat naar verwachting 4 jaar mee.

Oppo Reno12 Pro 5G

Er komt ook een Pro model in deze series. De Oppo Reno12 Pro 5G komt vrijwel helemaal overeen, behalve dat het display hier een Infinite View display is met Gorilla Glass Victus 2 daarop. Op basis van de omschrijving zal deze verder hetzelfde eruitzien en aanvoelen.

Ook grote verschillen in de camera’s van het toestel. De zoomlens is ook een portretcamera met een 1/2.75” beeldsensor. Hij heeft een 47mm f/2.0 lens met 2x optische zoom en 20x hybride (digitale) zoom

In plaats van een 2 megapixel macrocamera, krijg je hier een 8 megapixel groothoek van 112 graden of 16mm met een f/2.2 lens ervoor.

Ook de selfiecamera krijgt een upgrade naar 50 megapixels met een 1/2.75” beeldsensor en een 21mm f/2.0 lens. Ook hier CDAF en PDAF-autofocus.

Maar… alles draait om AI!

Het grote nieuws zit hem echter in AI. Net als andere merken, zet ook Oppo hier groots op in. De meeste functies die vitaal zijn voor het goed functioneren van het toestel, die draaien allemaal op de chipset zelf. Denk aan de Trinity Engine die de batterij beter moet onderhouden alsmede de AI Link Boost die met haar 360-graden antenne het signaal zo goed mogelijk moet houden.

Laat je vergaderingen uitwerken in notities, dan gaan jouw opnamen wel de Oppo cloud in. Oppo verzekert dat de data in Europa wordt opgeslagen en verwerkt. Na verwerking zal de data meteen weer worden verwijderd. Oppo doet er alles aan gebruikers een zo veilig mogelijk gevoel te geven.

Ook andere AI-functies werken op deze manier. Bijvoorbeeld om teksten samen te vatten die je op jouw scherm ziet, voor te lezen of nieuwe teksten om op jouw sociale media te plaatsen. Maar… voorlopig alleen nog in het Chinees, Hindi en Engels. Wil je Nederlands uit de AI-functies krijgen, dan moet je nog een tijdje wachten.

Komt er een abonnement op de AI-functies? Dat wil Oppo nog niet echt bevestigen. Het gebruik van AI kost het bedrijf geld, dus het is niet uit te sluiten. Voor nu zijn er geen concrete plannen. Samsung liet eerder al wel weten een abonnement te gaan hanteren voor het gebruik van AI functies op haar toestellen.

Veel van de AI functies komen ook snel naar andere Oppo toestellen. De doelstelling is om eind van het jaar AI in de handen van 50.000.000 Oppo gebruikers te hebben.

Oppo Reno12 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.