Logo GadgetGear.nl
Asus ROG Ally X
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Asus lanceert deze zomer de ROG Ally X

Handheld gamers kunnen deze zomer uitkijken naar wat misschien wel de grootste uitdager voor de Steamdeck is. Asus heeft de nieuwe ROG Ally X aangekondigd, die deze zomer voor €899 in de winkel te vinden is.

Voor de ROG Ally X heeft Asus dezelfde AMD Ryzen Z1 Extreme processor uit het schap getrokken als bij de originele handheld. Maar je krijgt wel een dubbel zo hoge capaciteit van 80Wh op de batterij en een verdubbeling van de opslagruimte op de handheld.

Je krijgt nu dus geen 512GB opslagruimte, maar 1TB. Daarnaast kiest Asus in deze upgrade voor een M.2 2280 slot, zodat je zelf de opslag verder kunt vergroten.

Ook het werkgeheugen heeft een upgrade gekregen. Daar ligt nu een 24GB LPDDR5X-7500 in. De gewichtsverdeling is veranderd om hem lichter aan te laten voelen en daarmee kon ook de airflow worden aangepast. Er stroomt nu 24% meer lucht door de handheld. De joysticks zijn aangepast en er zijn twee nieuwe USB-C poorten toegevoegd.

Asus ROG kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.