Logo GadgetGear.nl
Xiaomi Redmi Pad Pro
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Xiaomi lanceert de Redmi Pad Pro Android tablet

Terwijl we hier op de redactie druk bezig zijn met het testen van de OnePlus Pad Go, kondigt Xiaomi alweer de beschikbaarheid van haar nieuwste Android tablet aan. Met haar specs richt Xiaomi de tablet juist op de zwaardere gebruiker.

De Xiaomi Redmi Pad Pro komt met een 12,1 inch 16:10 144Hz display. Deze komt op een 2.5K resolutie (1.560×1.600 pixels) krijg je een nette resolutie van 249 pixels per inch. De polling snelheid van het touchscreen lijkt op 120Hz te liggen, wat voor gamers lekker snel is.

Xiaomi legt vier speakers in de tablet, zodat het in alle richtingen stereogeluid kan produceren. De speakers zijn bovendien in staat om Dolby Atmos geluid te reproduceren.

Onder de motorkap ligt een mid-range Qualcomm Snapdragon 7s Gen2 chipset. Een chipset die bijna de helft sneller is dan de MediaTek Helio G99 die in de OnePlus Pad Go ligt. Hij ligt dan ook echt aan de top van het middensegment.

De batterij meet 10.000mAh en Xiaomi levert de tablet met een 33 Watt snellader. Optioneel kun je gebruik maken van een Redmi Smart Keyboard en Smart Pen. In het scherm zit namelijk al een digitizer die 4.096 drukpunten ondersteunt. Ideaal voor iedereen die creatief is.

Met een sterkere chipset en een 6GB+128GB uitvoering weet Xiaomi deze tablet al voor €299 in de schappen te leggen. Daarmee schiet Xiaomi onder de vleugels van de OnePlus. Er is ook een duurdere 8GB+256GB uitvoering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.