Logo GadgetGear.nl
TikTok AI Watermerk
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

TikTok gaat ook AI-watermerk invoeren voor externe content

Als je nu AI gebruikt binnen de TikTok app om content te maken, wordt dit al voorzien van een watermerk dat er gebruik is gemaakt van AI. De leukste AI-tools zijn volgends vele gebruikers buiten de TikTok app te vinden, waardoor het netwerk nog steeds wordt gevuld met AI-content zonder AI-watermerk. Dat gaat veranderen.

TikTok gaat nu proberen AI-content vanuit andere apps en diensten te herkennen en te voorzien van een AI-watermerk.

Om AI-content te herkennen, zal TikTok gebruik maken van Content Credentials, een systeem dat is opgezet door een aantal techbedrijven, waaronder Adobe. Veel AI content apps zijn echter van kleine partijen die niet in diezelfde coalitie van content bedrijven zitten. Het is dus maar de vraag of ook die tools de ‘markers’ meegeven waarmee TikTok die AI-content kan herkennen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.