Logo GadgetGear.nl
Samsung Exynos 8910
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Samsung werkt aan 2nm chipsets

Gaat de Exynos Chipset het toch nog iets worden om echt trots op te zijn? Buiten het financiële succes dat Samsung met de chipset heeft dan. Ondanks dat Exynos in het hoge segment nooit het succes van Qualcomm heeft weten te evenaren, leverde de eigen chipset Samsung veel geld op. Maar technisch gezien lijkt Samsung nu toch in te gaan zetten op een enorme technologische sprong.

Samsung werkt namelijk aan de ontwikkeling van chipsets op 2nm schaal. Daarmee loopt Samsung als chipfabrikant voor in de markt. De verwachting is dat Samsung in 2045 al in massaproductie kan gaan op deze schaal. De verwachting is dan ook dat Samsung de S25 series met deze nieuwe generatie chips zal uitleveren.

De voordelen van deze kleinere schaal zijn enorm. Ten opzichte van 3nm verwacht Samsung een energiebesparing van 25% ten opzichte van een snelheidswinst van 12%. Daarnaast worden de componenten zo’n 5% kleiner, wat kleinere smartphones mogelijk maakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.