Logo GadgetGear.nl
Roborock Qrevo
Picture of Roy Christiani
Roy Christiani

Review : Roborock Qrevo

Roy Christiani beoordeelde namens GadgetGear de Roborock QRevo met 4.5 sterren.

THE GOOD

 • Mooi design
 • Werkt uitstekend
 • Goede app

THE BAD

 • Redelijk prijzig

Roborock heeft zich stevig gevestigd als een vooraanstaande speler op de markt van huishoudelijke schoonmaakrobots. In deze uitgebreide review duiken we diep in wat de Roborock Qrevo te bieden heeft, van unboxing en design tot prestaties en prijsstelling.

Unboxing van Roborock QRevo

De Roborock Qrevo wordt geleverd in een stevige, stijlvolle doos die kwaliteit uitstraalt. De buitenkant van de doos is versierd met afbeeldingen van de stofzuiger en beknopte informatie over de belangrijkste kenmerken, waardoor je alvast een voorproefje krijgt van wat je kunt verwachten.

Roborock Qrevo
Roborock Qrevo

Wat Zit Er in de Doos?

Wanneer je de Roborock Qrevo uitpakt, zul je een aantal zorgvuldig verpakte onderdelen vinden waaronder:

 • Robotstofzuiger: Dit is het hoofdonderdeel van het product, ontworpen om je huis efficiënt schoon te maken.
 • Multifunctioneel Dock: Deze biedt meerdere functies, waaronder het automatisch wassen, drogen, en bijvullen van de watertank van de mop, evenals het legen van stof, waardoor handmatig onderhoud tot een minimum wordt beperkt.
 • Mopdoeken (2 stuks): Deze zijn speciaal ontworpen om samen met de roterende moppen van de Qrevo te gebruiken voor een effectieve vloerreiniging.
 • Voedingskabel: Noodzakelijk om het dock van stroom te voorzien.
 • Gebruikershandleiding: Biedt gedetailleerde instructies over het opzetten en gebruiken van je nieuwe robotstofzuiger.
Roborock Qrevo
Roborock Qrevo

Eerste keer gebruiken

Bij de eerste keer gebruik van de Roborock Qrevo kun je verwachten dat de setup eenvoudig en gebruiksvriendelijk is. Hieronder volgt een overzicht van de stappen die je zult doorlopen:

 • Uitpakken en Installeren: Na het uitpakken van alle componenten plaats je het oplaaddock op een geschikte locatie, bij voorkeur tegen een muur en op een harde, vlakke ondergrond. Sluit de voedingskabel aan op het dock en het stopcontact.
 • Het Activeren van de Robotstofzuiger: Plaats de Qrevo op het dock om op te laden. Zorg ervoor dat de stofzuiger volledig is opgeladen voordat je hem voor de eerste keer gebruikt.
 • Verbinden met de App: Download de Roborock-app op je smartphone en volg de instructies om je Qrevo met je thuisnetwerk te verbinden.
 • Navigatie en Mapping: Bij het eerste gebruik zal de Qrevo beginnen met het in kaart brengen van je huis. Dit doet hij door gebruik te maken van zijn geavanceerde PreciSense LiDAR-navigatie om een gedetailleerde kaart van je huis te creëren. Tijdens dit proces leert de stofzuiger de layout van je huis kennen, inclusief de locatie van obstakels en meubels.
 • Aanpassen van Instellingen: Via de app kun je diverse instellingen aanpassen, zoals schoonmaakschema’s, no-go zones, en de intensiteit van de schoonmaak. Dit helpt om de schoonmaakervaring te optimaliseren op basis van jouw voorkeuren en de specifieke behoeften van je huis.
 • Eerste Schoonmaak: Zodra de kaart van je huis klaar is en de robot volledig is opgeladen, kun je beginnen met de eerste schoonmaak. Je kunt kiezen voor een automatische reiniging van het hele huis of specifieke gebieden selecteren die je schoongemaakt wilt hebben.
Roborock Qrevo
Roborock Qrevo

Design

Het design van de Roborock Qrevo valt op door zijn strakke, moderne uitstraling en is beschikbaar in twee klassieke kleuren: wit en zwart. Persoonlijk vind ik het design van de Roborock Qrevo zeer aantrekkelijk. Het minimalistische uiterlijk past goed in een moderne woning en de keuze tussen wit en zwart betekent dat je een kleur kunt kiezen die het beste past bij je interieur. Het praktische aspect van het design, waarbij de robot gemakkelijk toegang heeft tot moeilijk bereikbare plaatsen, toont aan dat er goed is nagedacht over de combinatie van functionaliteit en stijl. Dit maakt de Roborock Qrevo niet alleen een krachtige schoonmaakhulp maar ook een stijlvolle toevoeging aan het huishouden.

Roborock Qrevo
Roborock Qrevo

Slimme functies

De Roborock Qrevo onderscheidt zich door zijn geavanceerde functies die gericht zijn op efficiëntie en gebruiksgemak, wat hem tot een uitstekende keuze maakt voor een moderne, slimme woning.Hieronder een overzicht van de belangrijkste Functies van de Roborock Qrevo

 • PreciSense® LiDAR Navigatie: Deze technologie stelt de Qrevo in staat om snel je huis te scannen en gedetailleerde kaarten te creëren, waardoor de robot een optimale route door je huis kan bepalen. Dit zorgt voor grondige schoonmaak in systematische, rechte lijnen over alle vloertypen.
 • Multilevel Mapping: De Qrevo ondersteunt meerdere verdiepingen in je huis, door verschillende plattegronden op te slaan en automatisch tussen deze niveaus te schakelen, wat hem ideaal maakt voor huizen met meer dan één verdieping.
 • Zone Cleaning en No-Go Zones: Je kunt specifieke zones instellen waar je extra aandacht nodig hebt en zones waar de robot niet mag komen. Deze functies verhogen de efficiëntie en zorgen ervoor dat de robot veilig blijft weg van plekken waar hij vast zou kunnen lopen of schade kan veroorzaken.
 • Voice Control: De Qrevo kan bediend worden via spraakopdrachten met ondersteuning van Amazon Alexa, Google Home, of Apple Siri. Dit maakt het mogelijk om schoonmaaktaken te starten met eenvoudige spraakopdrachten, wat bijdraagt aan het gebruiksgemak.
 • Obstacle Avoidance: Met geavanceerde sensoren kan de Qrevo obstakels detecteren en vermijden, wat de noodzaak om ruimtes voor te bereiden op een schoonmaakbeurt vermindert. Dit verhoogt de betrouwbaarheid en zelfstandigheid van de robot.
 • Snellere en Off-Peak Oplading: De Qrevo ondersteunt sneller opladen wat 30% efficiënter is vergeleken met eerdere modellen, en kan ook gebruik maken van daluren om energiekosten te besparen.
Roborock Qrevo
Roborock Qrevo

Schoonmaak ervaring

De schoonmaakervaring met de Roborock Qrevo is indrukwekkend, zowel op het gebied van stofzuigen als dweilen. Dit geavanceerde apparaat combineert krachtige zuigtechnologie met slimme dweilfuncties, waardoor het een uitgebreide oplossing biedt voor het dagelijks onderhoud van je huis.

Stofzuigen

De Roborock Qrevo is uitgerust met een zuigkracht van 5500Pa, wat hem uiterst effectief maakt in het opnemen van stof, vuil en zelfs groter afval op verschillende vloertypes. Dankzij de PreciSense® LiDAR-navigatie reinigt de stofzuiger in systematische banen, wat zorgt voor een grondige dekking zonder plekken over te slaan. De robot past zijn zuigkracht automatisch aan op basis van het type ondergrond, wat resulteert in een optimale schoonmaak van zowel harde vloeren als tapijten.

Roborock Qrevo
Roborock Qrevo

Dweilen

Wat het dweilen betreft, biedt de Qrevo een geavanceerde dweilervaring met zijn dual spinning mops die tot 200 keer per minuut draaien, wat een effectieve verwijdering van vlekken en algemeen vuil van harde vloeren garandeert. Het apparaat beschikt over een automatisch wateraanvulsysteem dat zorgt voor een constante vochttoevoer naar de dweilen, waardoor je grote oppervlakken kunt reinigen zonder tussenkomst. Bovendien tilt de Qrevo zijn mops automatisch op wanneer hij over tapijt beweegt, wat voorkomt dat vochtige strepen achterblijven.

Persoonlijk vind ik dat de Roborock Qrevo zijn beloftes waarmaakt door zowel krachtige prestaties te leveren als door gebruiksgemak te bieden, dankzij functies als de app-integratie en spraakbesturing. De mogelijkheid om schoonmaakroutines aan te passen en no-go zones in te stellen, verhoogt de gebruiksvriendelijkheid aanzienlijk. Dit maakt de Roborock Qrevo een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare en efficiënte robotstofzuiger en dweil in één.

Roborock Qrevo
Roborock Qrevo

Prijs

De Roborock Qrevo bevindt zich in het hogere prijssegment van robotstofzuigers. Met een prijs die start rond de € 799,- weerspiegelt dit model de geavanceerde technologieën en veelzijdige functies die het biedt. Hoewel dit voor sommigen een stevige investering kan zijn, is het belangrijk om de kosten af te wegen tegen de tijd en moeite die bespaard kunnen worden door zijn geavanceerde automatisering en efficiënte schoonmaakcapaciteiten.

Roborock Qrevo
Roborock Qrevo

Conclusie

De Roborock Qrevo is een top-of-the-line robotstofzuiger die uitblinkt in zowel zuig- als dweilprestaties. Met functies zoals PreciSense® LiDAR navigatie, multi-level mapping, en slimme zone-reiniging, biedt de Qrevo een superieure, gepersonaliseerde schoonmaakervaring. Daarnaast verhoogt de mogelijkheid tot stemcontrole via platforms zoals Amazon Alexa en Google Home het gebruikersgemak aanzienlijk.

De hoge prijs van de Qrevo weerspiegelt zijn geavanceerde functies en prestaties, en kan gezien worden als een waardevolle investering voor diegenen die op zoek zijn naar een krachtige, zelfstandige oplossing voor huishoudelijke schoonmaak. Met zijn capaciteit om zowel te stofzuigen als te dweilen, gecombineerd met uitstekende navigatie en gemakkelijke bediening, stelt de Roborock Qrevo niet teleur en is het een van de meest veelzijdige schoonmaakapparaten op de markt.

kopen


→ Check de laagste prijs bij Amazon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.