Logo GadgetGear.nl
Tesla Solar Roof systeem
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Overheid: Teruglevering stroom mag nooit geld kosten

De Tweede Kamer in Nederland is van mening dat het terugleveren van stroom aan het energienet nooit tegen een negatieve prijs mag gebeuren. Het mag jou als bezitter van zonnepanelen dus nooit geld kosten om de panelen verbonden te hebben met het energienet.

Nu steeds meer energiemaatschappijen een terugleververgoeding vragen, stelt de Tweede Kamer zich solidair op met consumenten die flink geïnvesteerd hebben in zonnepanelen. Dit om te voorkomen dat consumenten er op zonnige momenten aan moeten denken om de stekker uit hun panelen te trekken om te voorkomen dat het meer geld kost, dan het oplevert. Echter moet dit nog wetgeving worden. De huidige salderingsregeling zal wel per 2027 worden afgeschaft. Dat staat al wel vast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.