Logo GadgetGear.nl
YouTube Logo op Apple iPod
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Na Netflix komt ook YouTube met games in haar app

YouTube gaat op korte termijn ‘playables’ introduceren.  Dit zijn kleine games die direct in de YouTube app worden geladen. Mogelijk zijn deze op basis van Javascript geschreven, waardoor installeren of zelfs het updaten van de YouTube app niet nodig is.

De games komen beschikbaar op zowel de Android als de iOS app van YouTube. Dat laatste is weer interessant omdat YouTube op deze manier ook een soort marktplaats voor games kan worden.

De verwachting is dat YouTube start met meer dan 75 games, waar aan de lopende band nieuwe titels aan worden toegevoegd. Mogelijk wordt het verdienmodel voor spellenmakers hetzelfde als voor videomakers. Klassiekers als Angry Birds en Cut the Rope zijn in ieder geval aanwezig als Playable.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.