Logo GadgetGear.nl
Logo AtariBox
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Atari koopt Intellivision

In de tijd van de eerste spelcomputers, waren Atari en Intellivision gewaagde concurrenten. Beiden produceerden ze zowel games als hardware om deze games op af te spelen.

Met de overname komt, naar eigen zeggen, de langstlopende consolewar ter wereld ten einde. De twee streden immers om marktaandeel in de 70’s en 80’s, waarbij de eerste Intellivision (toen nog geproduceerd door Mattel) het opnam tegen de klassieke Atari 2600.

Atari lijkt niet het hele bedrijf over te nemen. Het koopt van Intellivision Entertainment zowel het Intellivision merk als de rechten op zo’n 200 games van het merk. De Amico console die Intellivision aan het ontwikkelen is, zal ook onder licentie van Atari op de markt worden gebracht.

2 reacties

  1. Atari is natuurlijk ook al lange tijd niet meer het bedrijf van weleer en gewoon een investeerder die de naamrechten heeft. Dit terwijl Intellivision Entertainment nog steeds beheerd werd door mensen die van origine met het merk te maken heeft en niet zoals Atari die doorgeschoven is onder verschillende eigenaren, gesplitst is en nu de naam is van wat feitelijk Infogrames ooit was.
    Intellivision heeft hiermee dus een Atari-achtige stap gezet. Intellivision Entertainment bestaat overigens nog wel. Die gaan de komende retroconsole uitgeven, maar dan dus wel Atari-branded. Vraag me af in hoeverre hier markt voor is.

    1. Retro gaming is inmiddels best een grote markt geworden. Al is het maar omdat je games kunt spelen na het aanzetten van je console. De doelgroep is 30+ en heeft redelijk wat uit te geven. De jeugd is inderdaad niet echt een doel. Daar heb je remakes voor.

      Niet alleen Atari is meer een investeerdersmerk geworden. Commorodore heeft zo’n 10 jaar geleden ook flink lopen klooien op dit gebied. Ik heb nog bijna voor ze gewerkt toen ze mobile game palen wilden lanceren voor in de Bart Smit winkels. Maar toen wilden zij wel inspelen op de jeugd. Lastige markt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.