Logo GadgetGear.nl
Asus AI aankondiging
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Asus teast AI PC

Het lijkt erop dat Asus een nieuwe AI PC gaat lanceren. Onder het motto ‘Next Level; AI Incredible. Organiseert het op 20 mei een lanceringsevenement voor een nieuwe AI PC.

De lancering zal tegelijk in Seattle, Londen en Taipei plaatsvinden. De nieuwe PC zou op basis van een chipset van Qualcomm zijn ontwikkeld, in samenwerking met Microsoft voor diepgaande AI integratie. Naar verwachting zou het gaan om een PC met de Qualcomm Snapdragon X Elite chipset die de concurrentie aan gaat met chipsets van de traditionele merken Intel en AMD. Vooral pijnlijk voor Intel, daar die nu AI PC’s met Microsoft in de markt zet. Intel heeft jaren geleden de strijd om de mobiele chipsets al van Qualcomm verloren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.