Spotify Premium Duo
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Spotify komt binnenkort met ‘Music Pro’ abonnement

Het lijkt erop dat hi-res audio bij Spotify eindelijk een wapenfeit gaat worden in strijd met de concurrentie. Hoewel Apple Music en Tidal al jaren bezig zijn met hoge kwaliteit audio, liep Spotify hiermee hopeloos achter op de anderen.

Na lang ontwikkelen, lijkt hi-res audio eindelijk in zicht bij de streamer. Onlangs lekte namelijk de naam van een nieuw ‘Spotify Music Pro’ abonnement uit. Logischerwijs zou dit wijzen op de mogelijke komst van het hi-res audio aanbod van de streamingdienst.

Het nieuwe abonnement lekte via Reddit, waar een gebruiker in de code ondersteuning voor 24-bit/44.1 kHz FLAC aantrof. Ook zijn er wervende marketingteksten gevonden als ‘control your lossless listening’ en ‘Your faviourite music in 16-bit and 24-bit high-fidelity’.

Natuurlijk heb je wel de juiste audio hardware nodig om hier echt van te genieten. Denk aan headsets met ondersteuning voor high-end bluetooth codecs en S2 generatie Sonos speakers.

In aanloop naar Spotify Music Pro heeft Tidal, de voorloper met hi-res audio, prijsverlagingen gepresenteerd. Vanaf 10 april gaan de prijzen wereldwijd omlaag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.