Wolfgang AT-AS45qHD vs. Motorola’s Moto G

Binnenkort start Aldi met de verkoop van haar eerste budgetvriendelijke quad-core Android smartphone. Het betreft de AT-AS45qHD van Wolfgang. Met een prijskaartje van €199 moet het de goedkoopste quad-core Android in Nederland zijn, maar dat kost de Moto G ook en dan heb je een smartphone van een echt merk in handen.

Als je een telefoon van Google zelf kunt kopen, is het natuurlijk te verwachten dat de Wolfgang smartphone betere specs heeft. Om je te helpen beslissen, heb ik alles even op een rijtje gezet. uiteraard gaan we uit van de 8GB Moto G omdat de 16GB versie wel duurder is.

AT-AS45qHD

Moto G

CPU 1.2GHz Quad-Core 1.2GHz Quad-Core
Chipset MediaTEK Qualcomm
RAM 1GB 1GB
Opslag 4GB 8/16GB
Micro-SD Max 32GB, 8GB inclusief Nee
Simlock Vrij Vrij
Display 4,5 inch 4,5 inch
Resolutie 960 x 540 720 x 1280
Type IPS IPS
Accu 2050mAh 2070mAh
Android 4.2 4.3 + 4.4 update
GPS Ja Ja
Bluetooth 4.0 4.0 SMART
NFC Nee Ja
WiFi WiFi 802.11 b/g/n WiFi 802.11 b/g/n
WiFi hotspot Ja Ja
Camera achter 8MP 5MP
Camera voor 3MP 1,3MP
FM Radio Ja Ja

Als we ze zo naast elkaar hebben staan, dan is het enige echte voordeel van de Wolfgang dat er camera’s met een hogere resolutie in zitten. Of je er ook echt mooiere foto’s mee maakt, is echter ook afhankelijk van de lens en daar kan ik voor beide smartphones niets over zeggen.

Ook qua chipset zullen de prestaties van de Moto G die van Wolfgang met gemak verslaan. De chipset van het Amerikaanse Qualcomm presteert over het algemeen vele malen beter dan die van het Chinese MediaTek. Zeker bij het spelen van games door de aanwezigheid van de Adreno GPU.

De verkoop van de AT-AS45qHD zal zonder twijfel weer een succes zijn gezien het Aldi imago, maar voor iedereen die het maximale uit zijn of haar €199 wilt halen lijkt het verhaal duidelijk. De quad-core 1.2GHz Moto G is de winnaar.

5 reacties

  1. Goede vergelijking op een punt na:

    De Motorola moto G heeft geen Micro-SD aansluiting!

    Of deze correctie het verhaal nog zo duidelijk maakt?!

  2. Wat dacht u van de oplader, case en oordopjes bij moto afwezig.De foto’s van de Wolfgang zijn ook beter.de keuze was dus niet moeilijk.

    1. Een case moet je maar net mooi vinden en de standaard oordopjes bij de gemiddelde smartphone zijn niet om aan te horen. Deze laten we dan ook buiten beschouwing als het gaat om welke smartphone je koopt. Een lader is standaard (Micro-USB is EU wetgeving).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events