Logo GadgetGear.nl
Portronics Auto 17 Verpakking
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Portronics Auto 17 Carkit met FM zender

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Portronics Auto 17 met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Gemakkelijk te installeren
  • Mooi compleet geleverd

THE BAD

  • Laag volume

Wil je een carkit in een oude auto zonder lastig te doen met kabeltjes? Dan kun je met de Portronics Auto 17 een carkit installeren die verbinding maakt met de FM ontvanger van de autoradio.

Portronics is een merk dat in India redelijk bekend is, en waar veel locals vertrouwen in hebben om de kwaliteit. Op de verpakking staat de maximumprijs waarvoor deze verkocht mag worden en dat is 1.499 roepies. Dat is ongeveer 16 euro. Afdingen is heel normaal in de winkels daar, we kregen hem voor 12 euro mee.

Unboxing

Plastics zijn in India nog heel normaal in verpakkingen. Zo ook in deze. We vinden de carkit samen met twee setjes klittenband plakkers. Dan kun je hem nog eens verplaatsen als je daar behoefte aan hebt. Ook zit er een korte, Engelse handleiding en een garantiekaartje bij.

Portronics Auto 17 uitgepakt

Ontwerp

De carkit heeft een pilvorm en een ronde bediening die doet denken aan de vroege iPod’s van Apple. Een oranje LCD display laat je weten wat de status van de carkit is en er zit een enkele microfoon op.

Portronics Auto 17

Installatie

Installatie is zeer eenvoudig. Je krijgt ongeveer anderhalve meter USB kabel om de carkit van stroom te voorzien. Je plakt het klittenband achterop de carkit en op de plek waar je deze op jouw dashboard wilt hebben. In mijn geval vlak achter het stuur voor nu.

Wanneer je jouw smartphone aanzet, koppel je deze met Auto 17 via Bluetooth. Je stelt de FM frequentie in die je wilt gebruiken (pak een vrije om anderen om je heen niet te storen) en je bent klaar.

Portronics Auto 17

Geluidskwaliteit

De chipset van de Auto 17 bevat geen high-end codecs. Dat is niet heel raar. De carkit zet jouw audiosignaal immers toch om naar FM-kwaliteit. Dus veel beter dan dat hoeft het niet te zijn.

Wat wel opvalt is het volume. Zowel met spotify als andere audio-apps is het volume relatief zacht ten opzichte van FM zenders die op de radio binnenkomen. Ook als de smartphone op vol volume staat.

Tijdens het voeren van gesprekken hoor ik van de mensen die ik bel dat ik duidelijk te horen ben. Dat is best netjes gezien de microfoon deels achter mijn handen zit tijdens het rijden.

Conclusie Portronics Auto 17 Carkit

De Portronics Auto 17 carkit is lekker snel te installeren en zeer gemakkelijk te gebruiken. Qua ontwerp ziet hij er netjes uit en ook de oranje LED’s dragen daar aan bij. Een prima, goedkope en effectieve manier om jouw oude wagen een upgrade te geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.