Logo GadgetGear.nl
Mode Design Loop TKL
Picture of Roy Christiani
Roy Christiani

Review : Mode Design Loop TKL

Roy Christiani beoordeelde namens GadgetGear de Mode Design Loop TKL met 5 sterren.

THE GOOD

 • Waanzinnig design
 • Volledig op maat gemaakt
 • Uniek ontwerp
 • Super stevig

THE BAD

 • Prijzig

Mode Design is een relatief jong bedrijf dat zich heeft gevestigd als een vooraanstaande speler in de niche van hoogwaardige, aanpasbare mechanische toetsenborden. De focus van het bedrijf ligt op het aanbieden van een premium op maat gemaakte toetsenborden, die niet alleen in functionaliteit uitblinken, maar ook in esthetiek. Nieuwsgierig geworden? Check dan de hele review van de Loop TKL hieronder.

Mode Design Loop TKL

Unboxing de Mode Design Loop TKL

De Loop TKL wordt geleverd in een zwarte doos. Mode Design kiest hierbij voor een minimalistisch, maar stevig ontwerp. De buitenkant van de doos is afgewerkt met een zachte mat zwarte textuur en subtiel voorzien van het Mode Design logo, wat direct een hint geeft naar de zorg en aandacht die aan het product is besteed. Bij het openen van de doos wordt de gebruiker begroet door een goed georganiseerde indeling waar elk component en accessoire netjes op zijn plaats zit. Het toetsenbord zelf is omhuld in een beschermende, antistatische hoes om het te beschermen tegen stof en krassen.

Mode Design Loop TKL

Beschermtas

Een van de meest onderscheidende aspecten van de unboxing ervaring van de Loop TKL is de mooie tas waarin het toetsenbord wordt geleverd. De tas is niet alleen functioneel, bedoeld om het toetsenbord te beschermen wanneer het niet in gebruik is of tijdens transport, maar dient ook als een stijlvol accessoire dat de algemene ervaring verrijkt. Zodra het toetsenbord uit zijn beschermende tas wordt gehaald, kan de gebruiker direct de kwaliteit van de gebruikte materialen voelen. Het koude metaal van de aluminium behuizing en de gladde textuur van de toetsen zijn vaak een genot om aan te raken. Het gewicht van het toetsenbord versterkt het gevoel van een robuust en duurzaam product.

Mode Design Loop TKL

De Loop TKL, compleet geleverd

Wat daarnaast opvalt, is dat de Loop TKL extreem compleet geleverd wordt. Zo vind je in de verpakking o.a.:

 • Beschermtas
 • Toetsenbord
 • Gereedschap door het vervangen van toetsen
 • Gebruiksaanwijzing

Mode Design Loop TKL

Design

Het design van de Mode Design Loop TKL richt zich op een moderne, minimalistische esthetiek die functionaliteit en stijl op een elegante manier combineert. Het tenkeyless ontwerp (zonder numeriek toetsenbord) is niet alleen ruimtebesparend, maar bevordert ook een ergonomisch verantwoorde houding tijdens het typen, door de armen dichter bij elkaar te positioneren en meer ruimte te bieden voor de muis. Dit maakt de Loop TKL ideaal voor gebruikers die een clean en georganiseerd bureau waarderen of vaak met hun toetsenbord reizen.

Mode Design Loop TKL

Design Accenten en Ergonomie

De strakke lijnen en het subtiele profiel van het toetsenbord benadrukken het minimalistische design, terwijl de afwezigheid van extra knoppen en de kleine voetafdruk op het bureau de aandacht vestigen op de kwaliteit van de constructie en de gekozen materialen. Het toetsenbord heeft een lichte helling, wat de ergonomie verbetert door een comfortabelere hoek voor typen te bieden. Dit helpt vermoeidheid te verminderen tijdens lange sessies van typen of gamen. De keuze voor de kleur groen (we kozen namelijk voor de groene versie) voegt een unieke en persoonlijke touch toe aan het toetsenbord. Naast groen kun je ook kiezen uit Mirage (blauw), zilver, zwart, Elderberry (bordeaux rood), wit en crème.

Mode Design Loop TKL

Materiaal en Afwerking

Het gebruik van geanodiseerd aluminium voor de behuizing van het toetsenbord in combinatie met de groene kleur biedt niet alleen duurzaamheid, maar ook een visueel aantrekkelijk contrast met de matte afwerking van de metalen oppervlakken. De kleur groen wordt aangebracht met een hoogwaardige afwerking die bestand is tegen slijtage en vervaging, waardoor het toetsenbord zijn levendige kleur behoudt door intensief gebruik. De case is dus gemaakt van aluminium wat meteen een hele nieuwe dimensie geeft aan een toetsenbord. Dit toetsenbord is zo ook ongelooflijk stevig en zwaar dat je niet weet wat je meemaakt als je deze uit de verpakking haalt. Wij zijn hier heel erg blij mee omdat dit past bij de premiumbeleving, maar hou er dus rekening mee dat dit dus niet een toetsenbord is die je even in je tas stopt.

Maar er is meer, want naast de kleur van de case kun je ook de kleur van de accenten bepalen. Zo kun je o.a. een accent kiezen voor het gewicht aan de onderkant, de subtiele ring aan de zij, voor- en achterkant en het accent aan de bovenkant. Wij kozen voor de kleur koper, maar je kunt dus ook kiezen voor roze, goud, wit, maple, walnoot, zilver en zwart.

Mode Design Loop TKL

Het kiezen van de juiste plate

Bij het samenstellen van een Mode Design Loop TKL-toetsenbord kan de keuze van de plate een significant effect hebben op zowel het gevoel als het geluid van het typen. Mode Design biedt verschillende materialen voor deze component, elk met zijn eigen unieke eigenschappen en voordelen. De keuze van de plate is cruciaal omdat deze de stijfheid en de resonantie van de toetsaanslagen beïnvloedt, wat weer van invloed is op de type-ervaring.

Keuze voor Polycarbonaat

Voor ons Mode Design Loop TKL-toetsenbord hebben we gekozen voor een polycarbonaat plate. Polycarbonaat is een kunststof die bekend staat om zijn duurzaamheid en flexibiliteit. Deze eigenschappen maken het een uitstekende keuze voor toetsenbord plates vanwege de volgende redenen:

 • Geluidsabsorptie: Polycarbonaat helpt bij het dempen van het geluid van toetsaanslagen, wat resulteert in een evenwichtig toetsenbord. Dit is ideaal voor omgevingen waar een laag geluidsniveau gewenst is, zoals in open kantoren of bij gebruik thuis in de avonduren.
 • Flexibiliteit: In tegenstelling tot stijvere materialen zoals koper of messing, biedt polycarbonaat een bepaalde mate van flexibiliteit die de type-ervaring comfortabeler maakt. Deze flexibiliteit kan de vermoeidheid van de vingers verminderen tijdens lange typesessies.
Mode Design Loop TKL

Gebruikerservaring

Typen op de Loop TKL is een uitzonderlijke ervaring. Het toetsenbord biedt een aangename tactiele feedback met elke aanslag, dankzij de hoogwaardige mechanische schakelaars die kunnen worden gekozen op basis van persoonlijke voorkeur. De stabiliteit van de toetsen en de responsiviteit verbeteren de algehele type-ervaring, of het nu gaat om langdurig typen of intensief gamen. Het geluid van de toetsaanslagen is bevredigend, maar niet overweldigend, wat bijdraagt aan de genoegdoening van het gebruik.

Zelf In Elkaar Zetten of Laten Doen

Hoewel het mogelijk is om het Loop TKL-toetsenbord zelf in elkaar te zetten, wat een leuke ervaring kan zijn voor hobbyisten, biedt Mode Design ook de optie om het toetsenbord kant-en-klaar te laten assembleren. Voor degenen die niet vertrouwd zijn met het assembleren van toetsenborden, kan het laten monteren door professionals tijd besparen en zekerheid bieden dat alles correct is geïnstalleerd. Ben je dus nog niet zo handig of zit je krap in je tijd, dat is dit zeker te adviseren.

Mode Design Loop TKL

Concurrentie

In de markt van premium mechanische toetsenborden staat de Mode Design Loop TKL stevig. Het concurreert met merken zoals Keychron, Nuphy en MelGeek die ook custom mechanische toetsenborden aanbieden. Echter, de aanpasbaarheid en de premiummaterialen van de Loop TKL zetten het apart van de concurrentie en geven het een voorsprong in zijn niche.

Prijs

De prijs van de Mode Design Loop TKL is in lijn met de kwaliteit van het product. Het is zeker een investering, maar voor de liefhebber van mechanische toetsenborden die waarde hecht aan kwaliteit en aanpasbaarheid, is het de prijs meer dan waard. Het toetsenbord is bedoeld voor een markt die bereid is te betalen voor superieure bouwkwaliteit en een uitmuntende type-ervaring.

Mode Design Loop TKL

Conclusie

Het Mode Design Loop TKL-toetsenbord is een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een premium, aanpasbaar mechanisch toetsenbord. Met zijn schitterende design, topmaterialen, en aangename type-ervaring biedt het een uitstekende waarde voor zijn prijs. Het toetsenbord belichaamt wat Mode Design te bieden heeft: een luxe type-ervaring die zowel esthetisch als functioneel is. Voor de serieuze typist of gamer die het beste uit hun apparatuur wil halen, is de Loop TKL een uitstekende investering.

kopen


→ Check de laagste prijs bij Mode Design Shop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.