Logo GadgetGear.nl
KPN
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

KPN stopt 2G netwerk per eind december

KPN is een partij die oude netwerken nog behoorlijk lang in de lucht kan houden, maar ook daar kennen ze grenzen. Per 1 december 2025 stoppen ze met het 2G netwerk voor mobiel internet en daar zet het bedrijf nu al acties op uit.

Zo gaat KPN dit jaar al starten met de vervanging van oude SIMkaarten bij klanten. Hoewel een SIM kaart lang mee kan gaan, zijn de moderne 4G en 5G netwerken niet met alle oude kaarten backward compatbile. Voor klanten die oude SIMkaarten gebruiken, komt vervanging. Nadeel is wel dat veel van de oude hardware waar die kaarten inzitten, vaak ook niet compatible is met de nieuwe netwerken. Denk aan de duizenden slimme energiemeters die jaren geleden in de Nederlandse huizen zijn geplaatst. Netbeheerders hebben er een enorme klus aan om die nu alweer te vervangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.